Managed hosting door True

IBM opent onderzoekscentrum voor waterbeheer

Ict-dienstverlener IBM zet een wereldwijd onderzoekscentrum voor waterbeheer op in Nederland. Het helpt klanten uit de publieke sector bij de ontwikkeling van geavanceerde voorspellings- en beschermingssystemen voor laaggelegen kustgebieden en rivierdelta's.

IBM richt een 'Global Center of Excellence' voor waterbeheer op in Nederland. 'Big Blue' stelt technologische kennis, onderzoeks- en consultancy-informatie ter beschikking en gaat in samenwerking met de Nederlandse overheid 3D-internettoepassingen en 'serious gaming' inzetten voor informatieverstrekking over waterbeheer. Het centrum voor waterbeheer is onderdeel van Flood Control 2015, een innovatieprogramma voor waterbeheer van de Nederlandse overheid dat vrijdag werd gestart.

De ict-dienstverlener wil overheden en rampenbestrijdingsdiensten betere modellen bieden voor het voorspellen van overstromingen. Daarbij worden slimme sensoren gebruikt. De oprichting van het kenniscentrum voor waterbeheer maakt deel uit van ‘Big Green Innovations' tien, wereldwijde innovatieprojecten waarin het bedrijf 100 miljoen dollar investeert.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Oke, wel beter dat ze er een onderzoekscentrum voor openen.
Zullen wel weer technische hoogstandjes zijn die IBM er gaat plaatsen, zodat de berekeninen en onderzoeken goed plaats kunnen vinden.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-02-03T14:42:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.