Managed hosting door True

SAS boekt 15 procent hogere omzet

Softwarebouwer SAS, gespecialiseerd in software voor business intelligence (BI), heeft de omzet in 2007 zien groeien tot 2,15 miljard dollar (1,47 miljard euro), vijftien procent meer dan een jaar eerder. BI-applicaties waren goed voor 29 procent van de omzet. In Nederland steeg de omzet met 19 procent.

De omzet van bi-softwarebouwer SAS is het afgelopen jaar met 15 procent gestegen tot ruim twee miljard dollar (1,47 miljard euro). De groei komt vooral uit zaken als customer intelligence-oplossingen, waar de omzet met de helft opliep. Ook zag het bedrijf 28 procent groei in branchespecifieke oplossingen, zoals toepassingen om financiële instellingen te helpen bij het opsporen van fraude, of applicaties waarmee retailers hun assortiment beter kunnen managen en samenstellen.

Voor de groei spelen strategische allianties een belangrijke rol. Zo sloot SAS een strategische overeenkomst met Teradata, waarbij de SAS-programmatuur werden geïntegreerd met de enterprise data warehousing-producten van Teradata. Ook werden de marketing, verkoop en diensten van beide bedrijven op elkaar afgestemd. Daarnaast intensiveerde SAS de samenwerking met Accenture op het gebied van BI.

Nederland

De omzet in Nederland steeg met negentien procent ten opzichte van 2006, zegt algemeen directeur Bert Boers van SAS. In Nederland wierf het bedrijf nieuwe klanten als Euronext, Essent Energy Trading, Marktplaats.nl, Numico Research en Otto. Daarnaast sloot SAS Nederland nieuwe overeenkomsten bij bestaande klanten als Belastingdienst/Centrum voor ICT, ABN Amro bank, De Nederlandsche Bank, Essent Retail Bedrijven, Achmea Holding, Generali Verzekeringsgroep en Astellas Pharma Europe. SAS is sinds 1986 actief in Nederland en inmiddels werken er 120 medewerkers in Huizen.

SAS groeide evenwichtig over de gehele wereld. Noord- en Zuid-Amerika realiseerden 44 procent van de wereldwijde omzet; Europa, het Midden-Oosten en Afrika 45 procent. Zuidoost-Azië droeg elf procent bij aan de totale omzet. In 2007 wist SAS wereldwijd meer dan 1.100 nieuwe klanten binnen te halen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-02-06T11:08:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.