'BI vaak op basis van inadequate gegevens'

Ict'ers beoordelen de datakwaliteit binnen hun eigen organisatie als goed tot zeer goed, maar denken dat business intelligence binnen andere organisaties vaak gebeurt op basis van kwalitatief slechte data.

Goed gebruik van BI staat of valt natuurlijk bij de kwaliteit van de data. Uit een onderzoek dat MarketCap in opdracht van Computable uitvoerde onder Computable-lezers blijkt dat ict'ers bezorgd zijn over inadequaat gebruik van data bij business intelligence (BI). Of zoals een van de deelnemers aan het onderzoek opmerkte: "Hier geldt het principe garbage in, garbage out".Een andere respondent merkt op, dat de kosten van het 'spelen' met ongecontroleerde data vaak hoger zijn dan de baten.

Eigen organisatie heeft zaakjes op orde

De stelling "BI gebeurt vaak op basis van onvolledige/kwalitatief slechte data" wordt door 74,4 procent van de respondenten met "deels" beantwoord. Zes procent van de deelnemers aan het onderzoek is het volledig met deze stelling eens.  Dat zal dan vooral bij andere organisaties gebeuren, want 63 procent van de deelnemers beoordeelt de kwaliteit van de informatievoorziening binnen de organisatie als goed tot zeer goed.

Bezoek ons BI-seminar op 24 april
Op 24 april organiseert Computable een seminar waarop ervaringsdeskundigen spreken over het gebruik van business intelligence binnen hun organisatie. BI moet zorgen voor een betere concurrentiepositie. Maar wat is de beste oplossing? Daarover wordt volop gediscussieerd. Sommigen vinden de standaardrapportages uit erp-software (enterprise resource planning) voldoende. BI-software is volgens hen overbodig, tenzij het om een groot bedrijf gaat. Anderen wijzen op het strategische voordeel dat wordt behaald met BI. Analyses maken onbekende verbanden zichtbaar en managementinformatie wordt gekoppeld aan een voorspellend model. De vraag die tijdens het seminar centraal staat, is: Wat levert BI op? Daarbij gaat het om return on investment. Aan de hand van praktijkcases wordt uitgelicht welke trends er spelen in de markt. Bekijk het programma en schrijf u nu in (gratis voor eindgebruikers).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-04-11T09:28:00.000Z Martijn Vet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.