Managed hosting door True

Microsoft stelt databank en ontwikkelpakket uit

Microsoft schuift de lancering op van de nieuwe versies van zijn databank en zijn ontwikkelpakket. Die software, respectievelijk SQL Server en Visual Studio.Net, komt in 2005.

Woordvoerders verklaarden gisteren dat de pakketten in de eerste helft van komend jaar verschijnen. De meest recente planning maakte nog gewag van lancering eind dit jaar. De officiële namen zijn nu dan ook bekendgemaakt: SQL Server 2005 en Visual Studio.Net 2005. Deze producten waren tot op heden bekend onder de codenamen Yukon en Whidbey.
 
"We hebben besloten de lancering uit te stellen om tegemoet te kunnen komen aan hoge kwaliteitseisen van onze klanten", luidt de verklaring. Ergens in de komende maanden verschijnt er wel een tweede bètaversie van Yukon en een eerste bèta van Whidbey. De bètaprogramma's voor beide applicaties zouden eerst in de eerste helft van dit jaar plaatsvinden. Dat is nu opgerekt naar heel 2004. Eind dit jaar komt er dan ook een nieuw-ingelaste derde bèta van Yukon (SQL Server).
 
Analisten voorzien geen directe grote gevolgen voor Microsofts inkomstenstroom. Wel menen ze dat er op termijn een terugval kan zijn en wel doordat klanten hierdoor mogelijk minder trek hebben in Microsofts software-abonnement. Die licentieconstructie, Software Assurance genaamd, laat klanten een jaarlijks bedrag betalen waarmee ze recht hebben op alle nieuwe Microsoft-software die verschijnt gedurende de looptijd van het contract.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-03-11T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.