Managed hosting door True

Progress Software volgt Vierdaagse-wandelaars

Softwareleverancier Progress helpt medische onderzoekers bij het volgen van tien wandelaars die deelnemen aan de Nijmeegse Vierdaagse. De medici van de St. Radboud Universiteit in Nijmegen meten tijdens de wandeltocht voortdurend de lichaamstemperatuur van de sporters.

Softwareleverancier Progress gebruikt zijn Apama-software om de temperatuurgegevens van de tien wandelaars aan Nijmeegse onderzoekers te presenteren in een overzichtelijk dashboard. Via een zogeheten mash-up met Google Maps kunnen de medici steeds zien waar de wandelaars zich bevinden. Stijgt de lichaamstemperatuur boven een veilige waarde, dan worden de dichtstbijzijnde hulpverleners gealarmeerd. De proef moet problemen door oververhitting van wandelaars, zoals die zich in de warme zomer van 2006 massaal voordeden, voorkomen.

De meetgegevens worden verzameld door een elektronische sensor in de vorm van een pil, die de wandelaars innemen. De sensor stuurt zijn meetgegevens via een rfid-signaal naar een lezer in de rugzak van de wandelaar, die het via Bluetooth en een mobiele telefoon, inclusief GPS-gegevens, doorstuurt naar een server van Progress.

Als de proef tijdens de Nijmeegse Vierdaagse slaagt, wordt het systeem mogelijk ingezet bij andere sporten, zoals marathons, de Tour de France of de autosport. Het bestuur van de Nijmeegse Vierdaagse zou in de toekomst graag grotere groepen wandelaars voorzien van een pil en een zend- en ontvangstsysteem. Onderzoeksleider en hoogleraar integratieve fysiologie Maria Hopman zegt: “Als de kosten per wandelaar dalen, zouden wij graag binnen een aantal jaren een grotere groep wandelaars voorzien van deze techniek.”

Boekwinkel

Progress Software leverde eerder het rfid-systeem voor volgen van boeken in de winkels van Boekhandels Groep Nederland (BGN). BGN opende in 2006 de eerste Selexyz-boekwinkel in Almere, waarbij elk boek in een winkel apart te identificeren is met behulp van rfid.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Locaties met wiki's in die omgeving wereldwijd opzoeken op satellietfoto's eenvoudig op adres?
http://www.picsfromspace.nl
Een combinatie van Googlemaps mashup, Wikipedia informatie en third-party adresgegevens met adressuggestie.

Mooie proef. Real time analyse van sporters kan prestatieverhogend werken en onnodige blessures of ander leed voorkomen. Topsport wordt steeds veeleisender en deze technologie kan hier een belangrijke positieve factor in spelen.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-07-16T10:14:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.