Imtech koopt Duitse BI-leverancier Stas

Dit artikel delen:

Technisch ict-dienstverlener Imtech neemt de Duitse bi-leverancier Stas over. Er zijn geen financiële details van de overname bekendgemaakt.

De technische ict-dienstverlener Imtech neemt de Duitse bi-leverancier Stas over. Door de inlijving versterkt Imtech de banden met Microsoft en IBM. Het Duitse bedrijf is namelijk leverancier van producten van die bedrijven. De bi-leverancier is ook een van de grootste Cognos-partners in Duitsland (IBM nam eind 2007 Cognos over). De overname sluit aan bij de ambitie van Imtech om op termijn uit te groeien tot een van de sterkste partners van Microsoft en IBM in Europa. Bestuursvoorzitter René van der Bruggen: "Bi is één van de snelstgroeiende ict-markten in Europa. Met de overname van Stas wordt onze  positie op de Duitse bi-markt aanzienlijk versterkt."

Stas, opgericht in 1991 levert voor negentig procent Cognos-producten en voor tien procent Microsoft Cubeware-producten. De onderneming heeft meer dan zeshonderd klanten en 450 servicecontracten verspreid verschillende sectoren zoals de industrie, handel en financiële dienstverlening. De software van Stas is vooral gericht op middelgrote ondernemingen met tussen de honderd en 2000 medewerkers. Het gaat om pakketten voor crm, sales, inkoop, financiële rapportages, kostenbeheersing, hrm en productie. Het bedrijf levert alles, van advisering en consultancy tot implementatie, training en support. Het management van Stas blijft na overname aan. Bij het Duitse bedrijf werken vijftig man. Die realiseerden in 2007 een omzet van meer dan vijf miljoen euro.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-08-20T10:14:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.