SAS lijft Britse misdaadanalist Memex in

Bi-leverancier SAS heeft het Britse Memex overgenomen. Dat bedrijf is gespecialiseerd in analytische software voor instanties die zich bezighouden met binnenlandse veiligheid en wetshandhaving, zoals inlichtingendiensten, politie en justitie. De overname past in de strategie van SAS om een belangrijke positie in te nemen op de wereldwijde markt voor statistische en analytische software voor openbare veiligheid en het voorspellen van crimineel gedrag. Van de overname zijn geen financiële details bekendgemaakt.

Het Schotse Memex levert bi-managementoplossingen voor het verzamelen en analyseren van inlichtingen en informatie ter verbetering van de openbare veiligheid en het voorkomen en ontmoedigen van criminaliteit, terrorisme en andere bedreigingen. SAS-directeur Jim Goodnight: 'Ik wil dat veiligheidsorganisaties als eerste een beroep doen op SAS, als het gaat om analytische toepassingen om de criminaliteit terug te dringen en de bescherming van burgers te verhogen.'

Met de overname richt SAS zich ook op de opkomende markt voor fusie-centra.Door een internationale aanpak van misdaad werken wetshandhavingsinstanties uit verschillende landen  steeds vaker samen. Voor een effectieve aanpak van misdaad koppelen ook steeds meer binnenlandse organisaties hun gegevens. SAS hoopt van een graantje mee te pikken die ontwikkeling. Vooral in de VS gebruiken staten en grote steden Memex-software in hun fusie-centra.

Drugs en misdaad

Memex heeft vooral klanten in de VS en Groot-Brittannië, zoals de politie van het Britse Bedfordshire, van de Amerikaanse staten Delaware, Michigan, New Hampshire en Pennsylvania en van de steden Los Angeles en Philadelphia. Ook is het VN-bureau voor Drugs en Misdaad klant.

SAS Nederland levert software voor criminaliteitsanalyse aan de rijksoverheid. De software wordt in ons land ook gebruikt voor wetshandhaving in de agrarische sector, bijvoorbeeld bij overtreding van het mestbeleid. Inspectieteams koppelen verschillende databases en maken zo risicoprofielen van mogelijke overtreders. Die informatie wordt gebruikt bij instellingen die zich bezighouden met fraudebestrijding.

SAS is een van weinige bi-bedrijven die nog op eigen benen staat. Tijdens de consolidatieslag op de bi-markt zijn veel bi-leveranciers opgeslokt door grote leveranciers. Memex en SAS zijn niet beursgenoteerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij Politie

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-06-24T11:40:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.