IBM komt met predictive analytics-platform

IBM

Ict-gigant IBM komt onder de naam Smarter Analytics met nieuwe consulting-diensten en software voor predictive analytics. Hiermee kunnen bedrijven beter inspelen op de kansen van big data en fraude verminderen, klantrelaties beter opbouwen en financiële processen verbeteren.

De grote explosie van gegevens (big data) maakt volgens IBM dat de inzet van predictive analytics voor bedrijven niet langer vrijblijvend is, maar aantoonbaar een noodzaak is geworden. 90 procent van de wereldwijde data is in de laatste twee jaar gecreëerd. Bedrijven in alle branches staan onder toenemende druk inzichten te halen uit beschikbare data. Volgens IBM vindt de data-explosie bij bedrijven plaats op het gebied van snelheid, volume en verscheidenheid van gegevens.

Bedrijven die grote hoeveelheden informatie verwerken, moeten deze gegevens ook realtime kunnen analyseren om betere beslissingen te nemen. Uit recent onderzoek van MIT en IBM blijkt dat bedrijven die slim gebruik maken van analytics 260 procent meer kans hebben bij de best presterende bedrijven te horen, 2,2 keer grotere kans te hebben hun rivalen te overtreffen en een 1,6 keer hogere omzet realiseren.

Verbeteren bedrijfsresultaten

IBM biedt met Smarter Analytics een aanpak waarmee inzichten uit informatie direct ingezet kunnen worden om bedrijfsresultaten te verbeteren. Zo voorspelt de predictive analytics het gedrag van de consument beter op basis van het sentiment op sociale netwerken, interacties met de klantenservice en data over webbezoek.

Ook groeit de hoeveelheid financiële informatie met 70 procent per jaar. Predictive analytics, gecombineerd met what if-analyses en traditionele business intelligence zorgt voor een beter financieel dashboard voor bestuurders. Multinationals zijn bijvoorbeeld in staat om de productiviteit zo te verhogen dat ze honderd miljoen dollar per jaar besparen en via het optimaliseren van transportkosten zestig miljoen kilometer minder afleggen.

Tevens kan het fraude detecteren of verdachte claims en criminaliteit terugbrengen. Ieder jaar wordt er volgens de FBI voor meer dan 250 miljard dollar aan fraude gepleegd in de gezondheidszorg. Geavanceerde algoritmes stellen bedrijven en overheden in staat fraude realtime te analyseren, Nog voordat er een onterechte betaling is gedaan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-03-20T15:35:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.