Stadgenoot implementeert analysesoftware Reasult

De Amsterdamse woningcorporatie Stadgenoot implementeert Reaturn om zijn financiële administratie gereed te maken voor de aangepaste richtlijn RJ645. Dit analysepakket van business intelligence-softwareleverancier Reasult bepaalt voor de corporatie op een transparante en uniforme wijze de marktwaarde in verhuurde staat van zijn volledige vastgoedportefeuille.

De RJ645-richtlijn voor jaarverslaglegging is verplicht voor alle woningcorporaties en geldt vanaf verslagjaar 2012. Met de oplossing van Reasult maakt Stadgenoot een verdere vervolgstap op het gebied van waardesturing en heeft de woningcorporatie naast zijn eigen beleidswaarde ook inzicht in de beleggingswaarde van zijn portefeuille. Stadgenoot voldoet daarmee aan de aangepaste eisen voor de jaarverslaglegging.

Naast de waardering van het vastgoed op marktwaarde in verhuurde staat, beschikt Stadgenoot met Reaturn over een geavanceerde analyse-omgeving, waarmee de medewerkers inzicht krijgen in de waardebepalende kenmerken van het vastgoed, in de relevante marktgegevens en in de ontwikkeling van deze gegevens over de tijd.

Transparantie vergroten

'In onze zoektocht naar een geschikt systeem is de oplossing van Reasult ons in eerste instantie aanbevolen door collega-corporaties, zoals Ymere en De Alliantie', zegt Roger Doomen, directeur Financiën van Stadgenoot. 'Het voldoet daarnaast grotendeels aan de functionele specificaties die wij hebben opgesteld. Met Reaturn waarderen we onze portefeuille op marktwaarde in verhuurde staat. Hierdoor krijgen we niet alleen beter inzicht in onze investeringen als belegger, maar ook in onze toegevoegde waarde als woningcorporatie. Dankzij Reaturn kunnen we laten zien welke maatschappelijke investeringen wij doen, waarmee wij onze transparantie verder vergroten.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-08-01T16:05:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.