TU Delft zet simulatiesoftware Ansys breed in

Studenten en medewerkers van de Technische Universiteit Delft kunnen sinds kort in grote aantallen gebruikmaken van de simulatiesoftware van Ansys. De TU Delft had al enige tijd een licentie van deze software voor een beperkt aantal gebruikers. Het aantal licenties waarmee gewerkt kan worden op de campus, is vertienvoudigd en de software kan nog breder worden ingezet.

Een belangrijke stap voorwaarts is volgens de TU Delft dat er nu naast de standaard licenties op de onderwijscomputers ook thuislicenties beschikbaar zijn, zodat studenten en medewerkers de software ook op hun eigen laptop of thuis-pc kunnen gebruiken. Hierdoor wordt het gebruik van Ansys op de TU Delft flexibeler en eenvoudiger voor de studenten en medewerkers.

3500 studenten en medewerkers

Ansys wordt op dit moment ingezet op de construerende en ontwerpende faculteiten, zoals Werktuigbouwkunde, Maritieme Techniek en Industrieel Ontwerpen. Zo kunnen de studenten leren werken met de software, die in de praktijk veelal wordt gezien als de industriestandaard. Geschat wordt dat op dit moment gemiddeld 3500 studenten en medewerkers gebruikmaken van Ansys, grofweg een zesde van de TU Delft-populatie.

De nieuwe campuslicentie is mede mogelijk gemaakt door Infinite Simulation Systems, Ansys’ partner in Nederland. Infinite heeft de licentie uitgerold en assisteert de TU Delft met technische ondersteuning waar nodig. ‘Wij zijn erg blij met de uitrol van de campuslicentie’, zegt Willem Smit, facultair it-manager 3mE/IO bij de TU Delft. ‘Naast het feit dat dit voor ons een veel kostenefficiëntere oplossing is, kunnen wij nu de software veel eenvoudiger aanbieden aan onze studenten en medewerkers. Dit biedt ook weer mogelijkheden voor de toekomst, waar we willen kijken of we Ansys bij meer faculteiten kunnen gaan gebruiken.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-03-01T10:44:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.