IBM verbetert big data-platform voor Hadoop

IBM

IBM komt met de nieuwe technologie ‘BLU Acceleration’ die bedrijven en overheden helpt met big data. Deze technologie combineert een aantal technieken en verhoogt het analytisch vermogen. IBM kondigt ook verbeteringen aan binnen zijn big data-platform om Hadoop-technologie makkelijker en sneller in te zetten.

Organisaties worstelen met een enorme berg aan gestructureerde en ongestructureerde data, gegenereerd door computers, mobiele toestellen, sensoren en sociale netwerken. Ze staan onder druk om een voortdurend groter wordende toevloed aan data te analyseren op een steeds sneller tempo en tegen lagere kosten. Dit doen organisaties om inzicht te krijgen in de consument, fraude en bedreigingen op te sporen en te voorkomen, en nieuwe inkomstenbronnen aan te boren.

BLU Acceleration

IBM BLU Acceleration combineert verschillende technieken om gebruikers sneller toegang te verlenen tot vitale informatie die uiteindelijk tot betere beslissingen leidt. Zo bevat deze technologie de mogelijkheid om data die niet moeten worden geanalyseerd, zoals dubbele informatie, over te slaan. Bovendien kan de software data analyseren die afkomstig zijn van verschillende processoren.

De nieuwe software breidt de mogelijkheden van traditionele opslagsystemen uit. Een harde schijf is niet langer nodig en grote hoeveelheden data kunnen worden verwerkt, zelfs als de opslagcapaciteit wordt overschreden. IBM claimt dat organisaties acht tot vijfentwintig keer sneller kunnen rapporteren en analyseren.

PureData System for Hadoop

Het IBM Big Data-platform combineert traditionele opslagsystemen met big data-technieken, zoals Hadoop, streaming, dataverkenning en analytics. IBM komt ook met de aanvulling PureData System for Hadoop. Hadoop is software die op open standaarden is gebaseerd en grote, gestructureerde en ongestructureerde hoeveelheden data organiseert en analyseert, zoals berichten op social media, digitale afbeeldingen en video’s, online transacties en gps-signalen van gsm’s. IBM PureData System for Hadoop vermindert de tijdrovende en wekenlange implementatie van Hadoop-technologie in organisaties tot een kwestie van minuten.

IBM PureDataSystem for Hadoop is een uitbreiding op het Hadoop-gebaseerde platform van IBM, met name IBM InfoSphere BigInsights, software die bedrijven van alle aard in staat stelt om op een kostenefficiënte manier data te analyseren en te managen. Gebruikers kunnen toepassingen met betrekking tot de administratie, workflow, vooruitzichten en veiligheid toevoegen. BigInsights is op drie verschillende manieren beschikbaar: via gratis download, via bedrijfssoftware en nu dus ook via een geïntegreerd systeem voor experts.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Kan iemand aangeven of dit uniek is in de markt? Kunnen er meer leveranciers dit trucje?

Jawel, Informatica's PowerCenter Big Data Edition heeft zowel connectiviteit naar Hadoop alsook de mogelijkheid om Hadoop het data integratieproces te laten uitvoeren. Daarnaast is data analyse met behulp van Data Profiling mogelijk rechtstreeks in Hadoop.
Voor meer informatie zie : www.informatica.com/nl

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-04-03T11:09:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.