QlikTech koopt NcomVA om visualisatietools

Business intelligence-leverancier Qlik Technologies (Qliktech) heeft NComVA overgenomen. Dit Zweedse bedrijf levert geavanceerde visualisatiesoftware. Beide bedrijven zijn al vanaf 2011 partner, waarbij Qliktech de software van NcomVA gebruikt in zijn bi-platform Qlikview. De bi-leverancier verwacht door de overname de technologie beter in te kunnen zetten voor het visualiseren van analyses van uiteenlopende gegevensverzamelingen.

De software van NcomVA kan data op verschillende manieren visualiseren, zoals de 'table lens', de radargrafiek, het strooidiagram, parallelle coördinatoren, het boomdiagram en 'fish eye bars'. Ook is er een tool voor het maken van interactieve tijdbalken om te laten zien wanneer gegevens zijn veranderd en hoe ze zich gedurende een bepaalde periode ten opzichte van elkaar verhouden.

Tot de producten van het Zweedse bedrijf behoren verder mapping technologie-tools voor het genereren van geografische kaarten. NcomVa is voortgekomen uit NCVA, een Europees onderzoekscentrum voor visualisatietechnieken. Eurostat, het statistiekbureau van de Europese Unie, is een belangrijke klant.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-05-08T14:52:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.