SAS helpt Rijkswaterstaat bij analyse IoT-data

Rijkswaterstaat maakt steeds intensiever gebruik van analysesoftware om data van sensoren en andere IoT-toepassingen waardevol te maken voor de dagelijkse praktijk. Het gebruikt hiervoor onder meer SAS Event Stream Processing.

Tijdens het evenement Analytics Experience van SAS, lichtte Rijkswaterstaat toe dat het voor de analyse van IoT-data het platform SAS Event Stream Processing inzet om continu data te verzamelen via sensoren die meten wat er gebeurt op snelwegen en vaarwegen en in en rond dijken, tunnels, bruggen en stuwen.

Aan de hand van die data kan het uitvoerende agentschap van het ministerie van Infrastructuur en Milieu bijvoorbeeld voorspellen welke weg- of waterwerken wanneer onderhoud nodig hebben en wanneer onderdelen vervangen moeten worden.

'SAS Analytics helpt ons bij het monitoren van onze vitale assets.  Dit geeft waardevolle stuurinformatie, aan de hand waarvan we het onderhoud doorlopend verbeteren’, licht Bas van Essen, hoofdverantwoordelijke van het Datalab van Rijskwaterstaat toe.

Onderhoud

Rijkswaterstaat wil met de oplossing van SAS beter en sneller inzicht in de prestaties van de assets van de organisatie krijgen, waardoor het in een vroegtijdig stadium de juiste onderhoudsbeslissingen kan nemen en daarmee kosten bespaard. Details over de looptijd en de inhoud van de contracten met SAS werden niet toegelicht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-10-18T08:53:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.