Managed hosting door True

IBM brengt gratis instapuitvoering DB2

 

IBM heeft gisteren een gratis uitvoering van zijn database DB2 uitgebracht. Dit DB2 Express-C (Community Edition) is een instapmodel dat software-ontwikkelaars naar IBM's databaseplatform moet lokken.

De database is dezelfde als de reguliere, betaalde uitvoering maar kent enkele beperkingen wat betreft de hardware waar het op draait. IBM beperkt de gratis uitvoering tot computers met maximaal twee dualcore-processoren. Dat zijn x86-chips van Intel of AMD. Verder ligt het geheugenbereik op 4 GB, hoewel er geen limiet is voor de omvang van de database of het aantal gebruikers.

Eerder kwamen database-concurrenten Microsoft en Oracle ook al uit met gratis, lichte uitvoeringen van hun databases (respectievelijk SQL Server 2005 Express Edition en Oracle 10g XE). Ook zij mikken naast kleine en middelgrote bedrijven vooral op software-ontwikkelaars. Daarnaast is er voor alle drie de leveranciers natuurlijk de concurrentie van open source-databases, waaronder MySQL, die door de aard van open source-software in beginne ook gratis zijn.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1105158). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.