FNV komt met persoonlijke coach voor ict'ers

FVN Bondgenoten biedt vanaf volgende week jonge, hoogopgeleide leden in de ict tegen een gereduceerd tarief de hulp van een persoonlijke coach aan. De FNV wil voorkomen dat werknemers in de sector worden afgeschreven zodra ze de 40 jaar naderen.

 Dat schrijft De Telegraaf op haar website. Een woordvoerster van de bond zei woensdag tegen de krant: “In deze sectoren horen we van leden en onze bestuurders dat werknemers om en nabij de 38 jaar door hun werkgever te duur en niet flexibel genoeg worden gevonden en vaak uitvallen”.

De FNV-bond huurt gecertificeerde loopbaanadviseurs in via verenigingen, zoals NOLOC, NOBOL en NIP. Een 'personal coachingstraject' van zes sessies moet werkenden meer inzicht geven in hun wensen, verlangens en mogelijkheden om zich in hun huidige vakgebied of daarbuiten verder te ontwikkelen. Het aanbod geldt ook voor leden in de financiële sector.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Goede ontwikkeling.

In 1992 kreeg ik als ICT-er nog te horen toen ik me bij mijn vakbond (FNV) meldde met de mededeling dat ik ontslagen zou worden in verband met een reorganisatie: "Oh, u zit in de automatisering? Dan heeft u zo een nieuwe baan. We doen dus maar niets voor u." (Ok, dat laatste zinnetje is niet letterlijk zo gezegd ;-).)

Met de hoog opgeleiden wordt nu gelukkig wel goed rekening gehouden.
Ook bij CNV hebben onder de dienstenbond een eigen ICT groep. Maar hoe zit het met de ICT banen op MBO nivo? Deze verdwijnen voornamelijk naar lage lonen landen.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-06-08T09:32:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.