Oud-Exacttopman leidt Benelux-vestiging Maconomy

Peter van Haasteren, voorheen directeur van het Delftse Exact Software, leidt sinds eind vorig jaar als general manager de Benelux-divisie van het Deense softwarebedrijf Maconomy.

Van Haasteren trad in de zomer van 2005 af als directeur van Exact Software en trad ook terug als lid van de raad van bestuur van het bedrijf. Zijn besluit volgde op de interne reorganisatie (link: http://www.computable.nl/nieuws.jsp?id=773137) van de bedrijfsstructuur. In het jaar dat volgde deed hij alles wat hij altijd al had willen doen, maar waar hij door zijn drukke werkschema nooit tijd voor had. Zo zeilde hij naar de Caribieën, zocht truffels in Frankrijk en volgde kookcursussen in Italië. Duidelijk werd dat zijn nieuwe baan een betere balans moest bieden met zijn privéleven. Van Haasteren is van mening dat dit in zijn nieuwe functie bij Maconomy gaat lukken.

Maconomy levert bedrijfsadministratiesystemen voor dienstverlenende organisaties. Het bedrijf trok Van Haasteren aan om de visie van het Deense bedrijf om te zetten in uitbreiding van de klantenkring in de Benelux. De nieuwe topman signaleert dat er steeds meer vraag komt naar een softwareaanbieder met projectmanagement als invalshoek. "De Nederlandse markt is rijp voor een softwareleverancier die volledig is gericht op het automatiseren van projectadministraties. Daarnaast geloof ik in Maconomy vanwege het specifieke en zorgvuldige implementatieproces. Projecten mislukken vaak vanwege een verkeerde implementatie en niet vanwege de software. De benadering die Maconomy hierin heeft gekozen, spreekt mij zeer aan", aldus Van Haasteren.

De Deense softwareleverancier werd in 1989 opgericht en heeft nu wereldwijd zes vestigingen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Kopenhagen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-01-05T14:04:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.