Nederlandse ict'er lager opgeleid dan Belgische

Nederlandse ict'ers zijn over het algemeen lager opgeleid dan Belgische collega's. Ons land heeft in vergelijking met andere Europse landen veel ict'ers en in Nederland werken relatief weinig vrouwen in de ict.

Nederlandse ict'ers zijn gemiddeld lager opgeleid dan Belgische collega's, maar de Nederlandse ict'er is wel hoger opgeleid dan de Duitse ict'er. Dat blijkt uit een analyse van cijfers van Eurostat door de Britse it-opleidingsorganisatie E-skills. E-skills analyseerde de cijfers van de EU15-landen, de 15 oorspronkelijke Europese lidstaten'. De Belgische ict'er behoort tot het hoogst opgeleide it-personeel van Europa. Desondanks hebben Belgische ict'ers het minst kans om later in hun baan nog verder opgeleid te worden. De Nederlandse ict'er staat op een zevende plek als gekeken wordt naar het opleidingsniveau.

In Nederland werken gemiddeld meer werknemers in ict-industrie dan in de rest van Europa. In Nederland werken 297.000 ict'ers. Dat is 3.54 procent van de Nederlandse beroepsbevolking.

Vrouwen

Nederland behoort wel tot één van de landen waar de minste vrouwen in de ict werken. Van de werknemers in de ict-industrie is in ons land 11 procent vrouw. Daarmee staan we op een negende plek. In Ierland werken de meeste vrouwen in de ict-industrie. Daar is 19 procent van de werknemers vrouw.

Gemiddeld opleidingsniveau van de EU15-werknemers
1. België
2. Ierland
3. Spanje
4. Denemarken
5. Frankrijk
6. Groot-Brittanië
7. Nederland
8. Luxemburg
9. Finland
10. Zweden
11. Duitsland
12. Oostenrijk
13. Italië
14. Griekenland
15. Portugal

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Beste mensen:
Dit vindt ik laag. Er zijn genoeg mensen, ook in Nederland, die goed voor de ict zijn. Ze zijn nu aan het hobbyen, men wil geen oudere mensen. Ik dat dat het al beter is. Zelf zit ik al 5 jaar thuis ( omdat je snel te oud bent). Je haalt alle nieuwe informatie binnen. Je wordt er soms moe van dat ze zeggen: er zijn geen mensen. Je moet het doen met wat je hebt. Dan kan het alleen maar beter worden. De jongere generatie kan beter worden opgeleid. En de oudere houdt de boel lopende.
Groetjes;
H.Assink

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-08-22T10:54:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.