Ict'er zoent, zuipt en slaapt op werk

Altijd gedacht dat ict'ers saaie mensen zijn? Dat valt wel mee. Onderzoek toont dat ze bovengemiddeld vaak zoenen met collega's en alcohol nuttigen in de baas z'n tijd. Ook schijnen ze regelmatig in slaap te vallen op werk.

Het stereotype beeld van de ict'er die zonder enige sociale vaardigheden in afzondering aan zijn computer werkt, is onjuist. Uit onderzoek van de Amerikaanse vacaturesite Careerbuilder.com blijkt dat maar liefst 47 procent van de ict'ers wel eens een collega heeft gezoend. Van de mannelijke respondenten verwachten de onderzoekers dat ze het eerder toegeven dan hun vrouwelijke collega's. Als ook de niet-ict'ers worden meegenomen, daalt het percentage tot maar 39 procent.

De kans dat u als ict'er regelmatig een borreltje nuttigt aan uw bureau (of er onder) is volgens het onderzoek een op vier. Dit blijkt overigens niet anders te zijn dan in andere sectoren en functies.

Na alle drankgelag geeft nagenoeg de helft van de ondervraagde mannelijke ict'ers toe wel eens een uiltje te knappen in de baas z'n tijd. Van de vrouwelijke techneuten erkent maar 35 procent te slapen tijdens werk. Overigens blijken vooral ambtenaren graag een tukje te doen op kantoor: 64 procent doet dat wel ‘ns.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Lol, is dit een 1 april bericht? Ik werk pas 20 jaar in de ict (bij verschillende bedrijven en branches, waaronder ook overheid) en ben nooit zoenende, alcohol drinkende of slapende collega's tegengekomen.

Is dit een serieus betrouwbaar onderzoek? Ik kan me bij de resultaten echt niets voorstellen. Ik kan me niet voorstellen dat de helft van alle mannelijke ict'ers weleens slaapt op het werk. Ik bedoel, hoe vaak heb jij weleens een collega zien slapen? Nee dat gaat erbij mij echt niet in. En 64 procent van de ambtenaren? Nou dan werk ik zeker op een andere planeet dan de onderzoekers.......

Beetje opgeblazen onderzoek lijkt mij. Ik ben dan ook al ruim 18 jaar werkzaam in de ict maar hetgeen hier wordt genoemd niet mogen ervaren. Vraag mij af wie met wie zoent aangezien ict toch nog steeds een mannenwereld is. Dus waar die zoenende ict- vrouwen werkzaam zijn zou ik graag willen weten :-)

m.a.w. Een ict'er leeft!

ict'ers zijn dus gewoon mensen. Gelukkig eindelijk een bewijs dat het niet een verzameling nerds, geeks en autisten is. Nu nog iemand vinden die hierin met me wil samenwerken ;-)

Weer een buitengewoon interesante bijdrage voor computable.
De redactie van Computable heeft ook dit keer weer echt gedegen research heeft gedaan.

Opmerking van een lezer:
ook in 2010 is dit artikel nog niet actueel, zeker gezien de reacties.
Ik heb inmiddels drie jaar extra ervaring in de ICT (totaal 16 jaar) en nog steeds geen zoenende, zuipende en slapende collega's gezien, ook niemand die één van deze drie afzonderlijk deed.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-10-01T10:38:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.