Cisco pakt tekort aan netwerkspecialisten aan

Randstad IT Services, it-opleider Fast Lane en netwerkspecialist Cisco introduceren het Partner Talent Program, een programma voor het werven en opleiden van netwerkspecialisten voor Cisco Business Partners.

De drie partijen springen hiermee in op het dichten van het dringende tekort aan netwerkspecialisten. De samenwerking zorgt ervoor dat meer dan honderd it'ers versneld worden klaargestoomd om als gecertificeerd Cisco-specialist aan de slag te gaan.

Binnen de samenwerking verzorgt Randstad IT Services de werving en selectie en begeleiding van de kandidaten, die vervolgens door Fast Lane worden opgeleid. Cisco stelt al zijn kennis op het gebied van netwerkoplossingen beschikbaar via het opleidingsprogramma dat de kandidaten volgen.

Certificaat

Half november moeten de eerste studenten beginnen met de opleiding. De kandidaten komen na zes maanden intensieve opleiding in het bezit van Cisco Certified Voice Professional (CCVP-) en Cisco Certified Security Professional (CCSP-) certificaten. De studie biedt de cursisten de zekerheid om met een certificaat op zak een vast contract te bemachtigen. Verwacht wordt dat er binnen een jaar meer dan honderd it'ers tot specialist zijn opgeleid, dankzij de samenwerking van de drie bedrijven.

André Brugman, systems engineer manager channels bij Cisco: "Uit onderzoek van IDC blijkt dat Europa momenteel kampt met een tekort van 160.000 netwerkspecialisten, groeiend tot een half miljoen in 2008. Maar ook uit de markt krijgen wij signalen dat het moeilijk is snel aan goede mensen te komen."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dit is op zich een mooie ontwikkeling, echter, als 70% het voor het papiertje doet, en verder toch de kennis niet bezit. Hebben we er:
Ten eerste weinig aan;
Ten tweede nemen ze onze offertes weg;
Ten derde slecht beveiligde bedrijfs netwerken.

En dat willen we toch niet hebben?

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-10-11T09:44:00.000Z Redactie Computable/Channelweb
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.