Nederland maakt kans op plek in programmeerfinale

Zondag strijden studenten uit allerlei Noordwest-Europese landen om een plek in de wereldfinale van de International Collegiate Programming Contest (ICPC) in Canada. Nederlandse teams maken zeker kans op een plek.

Komende zondag vindt in Utrecht het Noordwest Europees Kamioenschap Programmeren (NWERC) voor studenten plaats. Er strijden dan honderdvijftig Europese programmeurs om een plek in de wereldfinale in Canada.

Teams, bestaande uit drie personen, krijgen één computer ter beschikking waarop ze binnen vijf uur acht tot tien opgaven moeten oplossen. De opgaven zijn opgesteld door een internationale jury. De teams komen uit allerlei landen in Noordwest-Europa. "Op wereldniveau hebben deze landen redelijk wat concurrentie met landen uit Oost-Europa en Azië", zegt Wouter Duivesteijn, bestuurslid van A-Eskwadraat, de Utrechtse studievereniging die het kampioenschap samen met het departement Informatica van de Universiteit Utrecht organiseert.

Volgens Duivesteijn zijn er zeker twee Nederlandse teams die kans maken op een plek in de wereldfinale van de International Collegiate Programming Contest (ICPC). Deelname aan de finale staat hoog aangeschreven. Duivesteijn: "Het staat zeker goed op je cv." Naast kwalificatie voor de wereldfinale zijn er nog veel andere prijzen te winnen, beschikbaar gesteld door de sponsors Google, ASML en Optiver.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-11-15T10:01:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.