Bijzondere hobby: 'Het maakt mijn geest heerlijk leeg'

Geert-Jan van den Hurk woont anderhalf uur van het strand, maar probeert toch zoveel mogelijk naar het strand te gaan om te kite-buggiën.

Naam: Geert-Jan van den Hurk
Functie: Software Architect
Bedrijf: Atos Origin
Hobby: Kite-buggiën


Ik deed altijd veel aan stuntvliegeren en maakte daarvoor ook mijn eigen vliegers.Zes tot zeven jaar geleden ben ik begonnen met kite-buggiën. Het is als zeilen met de buggy en vlieger, overal op het strand kun je komen.
Ik probeer zoveel mogelijk naar het strand te gaan,maar dat is nog zo'n anderhalf uur rijden. Door mijn werk en mijn gezin lukt dat ongeveer twee keer per maand. Je kunt ook op een open veld kite-buggiën, maar op het strand is meer ruimte. En er zijn altijd buggiërs. Dat maakt het gezellig; je kunt elkaar een beetje uitdagen. De snelheid die je haalt is afhankelijk van de wind.Op een zomerdag met een beetje wind ga je ongeveer 20 tot 30 km/u. Bij harde windsnelheden kun je snelheden boven de 70 km/u halen. Ik vind het leuk om te kijken hoe snel het kan, maar het belangrijkste is om een fijne dag te hebben. Ik vind het heerlijk om op het strand te zijn, in de natuur bezig te zijn.Het is voor mij heerlijk  ontspannend. Als ik na een drukke week in het weekend ga kite-buggiën en doodmoe thuiskom is mijn geest is heerlijk leeg."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-12-18T08:59:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.