Renault Megane is populairste leaseauto

De helft van de ict'ers heeft een auto van de zaak. De gemiddelde waarde van deze auto is 28.000 euro. De Renault Megane wordt het vaakst door de ict'er gekozen.

Meer dan de helft van de ict'ers heeft een auto van de zaak. Uit gegevens van onderzoeksbureau De Breed & Partners blijkt dat 49 procent van de ict'ers in een leaseauto rijdt. Vier procent heeft een auto van de werkgever die niet privé gebruikt mag worden en op het terrein van de werkgever staat. De gemiddelde cataloguswaarde van de auto van zaak is 27.584 euro. Gemiddeld betaalt een ict'er hiervoor een eigen bijdrage van 108 euro per maand.

Bijna dertig procent van de ict'ers heeft vrije keuze bij het uitzoeken van een auto van de zaak. Twintig procent heeft beperkte keuzevrijheid. Vijf procent moet het doen met de auto die hij toegewezen krijgt.

Top tien meest gereden auto van de zaak
1. Renault Megane
2. Volkswagen Golf
3. Ford Focus
4. Opel Astra
5. Renault Scenic
6. Skoda Octavia
7. Peugeot 307
8. Seat Leon
9. Volkswagen Passat
10. Opel Zafira

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Waaraan ligt het aan dat die andere 51 procent geen auto van de zaak heeft? Toch niet alleen medewerkers die bij een detacheerder werken hebben een auto van de zaak. Dan kom je nooit aan de 49 procent.

Je kunt eens kijken naar de hybride auto's, die zitten zelfs onder het gemiddelde aanschafbedrag van de leaseauto's van ICT'ers, zijn compleet, en de bijtelling is sinds 2008 veel lager. Ze rijden stil, zuinig en soepel, maar zijn alleen geen racers. Zo kunnen ICT'ers een stukje maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-01-07T10:13:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.