Bijzondere hobby: Werken in een molen

René Wijkamp is vrijwillig molenaar. Hij volgde daarvoor een opleiding van 2,5 jaar. "Het is natuurlijk geen tandenborstel, maar een instrument dat door een fout onherstelbaar beschadigd kan worden."

Naam: René Wijkamp
Functie: OpenVMS-beheerder
Bedrijf: USG-Innotiv
Hobby: Vrijwillig molenaar

Zo gauw ik mijn eerste fiets kreeg, dat was toen ik tien was, denk ik, fietste ik regelmatig naar de molen in buurt om te kijken of hij draaide. Een molen is een heel oud historisch monument. Als je erin bezig bent, voel je bij wijze nog het zweet van de oude molenaar. Dat vind ik ook mooi. Het productieaspect, dat je met een oud werktuig werkt. Op zaterdag ben ik vrijwillig molenaar. Dat doe ik met twee anderen. Twee vrienden van mij zijn ook molenaar en toen ik, na mijn verhuizing, de molen bij in de buurt bezocht, bleek dat de molenaar mijn vrienden kende. Hij vroeg me of ik ook
in de molen wilde werken. Ik heb toen, dat is zestien jaar geleden, een opleiding tot vrijwillig molenaar gevolgd. Die opleiding duurde twee en half jaar. Dat komt vooral doordat je 150 praktijkuren moet draaien. Het is natuurlijk geen tandenborstel, maar een instrument dat door een fout onherstelbaar beschadigd kan worden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-01-08T10:48:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.