Australisch team wint Imagine Cup

De Nederlandse studenten die meededen aan de programmeerwedstrijd, hebben de internationale rondes niet gewonnen. De eerste prijs ging naar een team uit Australië.

Het Australische team heeft de internationale programmeerwedstrijd Imagine Cup gewonnen. Het Nederlandse team, dat een spel ontwikkelde voor kinderen, viel niet in de prijzen.

De studenten kwalificeerden zich voor de internationale Imagine Cup door te winnen tijdens de nationale versie ervan. Dit keer was de jury meer gecharmeerd van de suggestie van de Australiërs. Zij bedachten een programma dat weersvoorspellingen in een automatisch sproeisysteem integreert, zodat er alleen gesproeid wordt als er geen regen op komst is. Volgens de studenten kan dat tien procent water besparen.

Hoewel de Nederlandse studenten niet tot de beste zes teams behoorden, zou er wel belangstelling zijn voor het spel dat ze bedachten. Met ‘Guardian of Eden', een game voor kinderen van 6 tot 12 jaar, moet de speler zijn omgeving schoonmaken. "We krijgen veel enthousiaste reacties van allerlei vertegenwoordigers van bedrijven, overheden en universiteiten", zegt teamlid Nick Joore. "Een diplomate was zo enthousiast, dat ze ons spel meteen voor haar kinderen zou willen kopen. We gaan dan ook zeker door met ons project."

De Imagine Cup is een software-programmeerwedstrijd die Microsoft organiseert om jong talent te stimuleren met innovatieve technologische toepassingen te komen. Dit jaar was het thema milieu. Studenten moesten met behulp van technologie een bijdrage leveren aan een duurzamer milieu.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-07-09T12:21:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.