Tekort aan ICT'ers kost werkgever tonnen

Het tekort aan ict'ers is niet alleen lastig, het kost ook veel geld. Een vacature kost een werkgever al snel vijftigduizend euro per jaar. Tjeerd Brenninkmeijer, ceo van softwareontwikkelaar Hippo: "Dit komt hard aan."

Door het tekort aan ict'ers lopen werkgevers jaarlijks vele tonnen euro's mis. Hoewel de meeste bedrijven hard werken aan het werven van nieuwe medewerkers, zijn zij zich niet bewust van de winst die zij mislopen.

De bedragen die werkgevers op hun bankrekening kunnen bijschrijven als zij per direct het personeelstekort zouden kunnen aanvullen, loopt al snel op tot enkele tonnen.

Softwareontwikkelaar Hippo, een organisatie met veertig werknemers, is een van die bedrijven die jaarlijks een flink bedrag mislopen. De werkgever maakt per ict'er ongeveer vijftigduizend euro winst, aldus ceo Tjeerd Brenninkmeijer. Met tien onvervulde ict-functies binnen het bedrijf loopt het bedrijf jaarlijks dus een half miljoen euro mis. "We zijn ons er van bewust dat onze groei belemmerd wordt door het tekort aan ict'ers", zegt Hippo's ceo Tjeerd Brenninkmeijer, "Toch komt het horen van dit bedrag wel hard aan."

Ook Sylis, een ict-dienstverlener met 25 vacatures, loopt elk jaar een fors bedrag mis. De werkgever verdient per klant ongeveer 85.000 euro. De periode die de betreffende ict'er bij een klant doorbrengt, varieert van enkele weken tot een jaar, aldus manager ict solutions Raymond Groebbé. Hij gaat uit van een gemist bedrag van ongeveer 275.000 euro per jaar.

Volgens onderzoekers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is de krapte op de arbeidsmarkt voor ict-dienstverleners steeds vaker een probleem. Aan het eind van het tweede kwartaal van dit jaar liet tweederde van de ondernemers weten dat het personeelstekort hun zakelijke activiteiten belemmert. In 2004 had vrijwel geen enkele ondernemer daar last van, aldus het CBS.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Eigen schuld... dikke ...
Er zitten genoeg zeer ervaren oudere IT-ers op de bank maar die worden altijd gewoon van tafel geveegd...

Ik loop miljoenen mis door tekort aan voetbalkwaliteiten en loopt AH miljarden mis door tekort aan inwoners.
Vreemde manier om aan te geven dat jouw bedrijf potentieel meer om zou kunnen zetten, maar dat je op jouw specifieke terrein 'niet genoeg' mensen kunt krijgen.

Er zijn genoeg ict-ers. De meesten steken die 50k echter zelf in hun zak als zzp-er. Hiervoor hebben ze geen directeur met dito emolumenten nodig.

Tjeerd Brenninkmeijer als ceo software ontwikkelaar heeft er niets van begrepen, en dat kost de werkgever, die daar naar luistert, tonnen.

Een goede bedrijfsvoorlichter en instructeur vindt je bij ouderen.

Ik heb dagelijks mijn handen vol, om afgestudeerde ICTers een beetje bedrijfsorganisatie bij te brengen en bij te sturen, want op de HBO leren ze dat kennelijk niet.

c.rippen@chello.nl

Op maandag 4 augustus j.l. op bezoek geweest bij Hippo aan het Oosteinde 7 (naast de Nederlandse Bank). Ik heb jaren als Java-programmeur gewerkt in een hele reeks bedrijven. Ik had wel van het door Hippo zelf ontwikkelde CMS gehoord. Van de developers vond niemand het nodig om even bij het gesprek te komen. Vakinhoudelijk werd er niets besproken, mijn gesprekspartners wisten daar weinig tot niets van. Men wist mij wel terloops te vertellen dat ik geen "passie" had voor het vak (moet ik daar nu om lachen of om huilen?). Zo wordt mijn interesse wel gewekt, ja.

@Erik, ik mag je de hand schudden, denk ik. En die passie bewaar ik wel voor m'n vriendin.

Potentiele winst wordt je niet rijk van. Een interessant salaris wel.

Een tekort, ik hoor het al jaren... Waar dan?

Ik ben 42 en bezeten van computers al jaren en sinds enige tijd bezig met een omscholings traject voor een job in de automatisering. Ik vind het leuk om op een servicedesk te werken en met mensen op te gaan. Maar voor die service desk ben ik te oud, te duur te.....

Dus damen en heren personeelsfunctionarissen "gepassioneerde"mensen genoeg maar zitten jullie daar wel opte wachten.

Remco

Zo te zien is er ook een tekort aan goede
mensen om te interviewen.

WTF, ik ben een starter in de ICT en ik kom niet aan de bak, zo'n tekort lijk het me toch niet dan!

Ik geloof dat we vandaag een noorderwind hebben en met deze wind jammeren over verlies doordat we geen en of onvoldoende mensen hebben. Bij een andere windsoort hebben wij oudere werknemers geen passie en/of onvoldoende kennis.(?) Computable gooit er een mooi sausje over en weer een redactioneel stuk.

Ik las afgelopen week iets wat langer speelt: de recruiters en werving en selectie zijn bevolkt door typen welke absoluut niet weten waarnaar ze zoeken zoektermen zijn de sleutel en wijk je een komma af pas je niet in het plaatje. Het CV van een oudere ervaren ICT beslaat vaak meerdere pagina's de mijn de mijne heeft er negen. Het laatste jaar ben ik nog niemand tegengekomen die hem helemaal gelezen heeft maar wel aan tafel komt met zoektermen en of de dan wil vertellen waarom je zo gemotiveerd ben om......

Als je daar uiteindelijk je verhaal en alles hebt doorgesproken wordt door de bank genomen je afgedaan want je weet te veel, kent meerdere oplossingen, je bent te senior ten opzichte van de rest van de samenstelling en voor somige een bedreiging voor hun job (denken ze)... dus volg de bordjes exit don't call us we call you (???)

Maar je blijft vooral roepen dat jij openstaat voor senioren met passie en bijgeschoold. Klagen doe je natuurlijk dat je ze niet vind.

Het is inderdaad voor de gekke.... Als managing consultant SCM werk ik inmiddels 14 jaar over de grens bij IBM Global Services. En ja dan zet je jezelf eens in de etalage op monsterboard en dan stroomt letterlijk je mailbox vol, je telefoon staat rood gloeiend met head hunters (vooral veel vanuit de UK??), post van potenti?le bedrijven, etc. Je moet werkelijk zelf heel goed filteren wat past bij jouw en wat niet. En als je er op een paar interessante ingaat, dan krijg je het ene excuus na de andere waarom je niet past, te veel kennis (>8jaar ?!?), te abmitieus voor aangebode positie, te veel salaris (>75k, en geen zzp'rtje) auto. Ik niet dat de markt staat te wachten op een herhaling van 10jaar geleden waar de bakker een ICT specialist werd voor iets te veel geld. Maar als een beetje bedrijf zich de moeite neemt om de talenten te erkennen en te waarderen en niet voor een dubbeltje op de eerste rij wil zitten dan blijft het klagen nog wel even duren. Zij cree?ren hun eigen werkelijkheid. Dus kom op CEO's en HR mngr. kietel je (potenti?le) talenten, geef ze de ruimte, betrek ze bij 'jouw' passie en betaal gewoon goed.

De werkgevers lullen maar een eindje in de ruimte.
Er zijn vreemd nog genoeg enthousiaste mensen in de beroemde vijver waaruit de werkgevers zouden vissen.
Vreemd genoeg bedoeld in dit geval: men moet wel haast gek zijn om telkens als ICT-er afgewezen te worden omdat men te oud zou zijn of niet kwalitattief genoeg in huis te hebben. Als de werkgevers het lef hebben om te klagen dat elke vacature op jaarbasis een verlies van ? 50000 aan winstomzet betekent, dan moet men ook het lef hebben om deze zeer gemotiveerde ICT-er een gedegen voortraject aan te bieden om voor zijn of haar bedrijf van waarde te zijn. Ik kan je vertellen dat de meeste managers niets of tot weinig van het ICT-gebeuren af weten. Het zijn vaak voorbijkomende werknemers die hun zakken komen vullen terwijl zij van toeten nog blazen weten. Het zijn wel de personen die hun ondergeschikten moeten beoordelen of nieuwe medewerkers moeten beoordelen en of aannemen.
Och werkgevers, ik heb het met jullie te doen.
Liever ? 50000 verlies op jaarbasis dan een gemotiveerde werknemer aannemen en die persoon een behoorlijke ondersteuning op het gebied van inpassen en cursus aanbieden die overigens gerust de nodige eurootjes mag kosten. Waarom niet eenmalig ?50000.
De eerste jaar speel je quitte en de tweede, hoera, daar is de eerste winst van ?50000.
Geen geschikte jongere ICT-er te vinden?
Ga door met afstoten van ICT-werk naar de zogenaamde lagere loonlanden. Dit motiveert vooral de jongere kandidaten om voor het vak ICT te kiezen.

Het is al jaren hetzelfde liedje. Geen personeel te krijgen. Complete onzin. De dames en heren CEO's en van de HR afdeling willen maar een ding. Iemand die precies in het plaatje past. En dan na een paar jaar er snel weer uit, want het plaatje ziet er opeens anders uit.

ICT heeft een slecht imago bij schoolverlaters. Een branche waar je snel oud bent en op de bank wordt gezet. Allemaal snelle jongens met dito auto's die snel rijk willen worden. Maar dat zijn dan niet de ICT-ers maar degenen die nu roepen dat ze te weinig mensen hebben.

Kortom, al jaren hetzelfde. Genoeg mensen beschikbaar, maar toevallig net met een bitje op de verkeerde plaats. Investeren in opleiding? Vergeet het maar. Uit bovenstaande reacties lees je ook dat er liefhebbers zat zijn. Deze bedrijven willen voor een dubbeltje vooraan zitten en graag gratis reklame. 'Wij doen het zo goed, dat we te weinig personeel hebben' en ondertussen weer een stukje met je naam in de Computable.

Er zit maar 1 ding op. Solliciteer gewoon niet bij deze cowboys. Ze willen je gewoon niet en de vacatures zijn maar schijn, want die opdrachten die ze mislopen bestaan gewoon niet.

Tja, het is een wat eenzijdig geluid. Interessante opdrachten en de juiste werknemer in een veelal innovatieve omgeving als de ICT met elkaar 'matchen' is een vak. Net als het zorgen voor interessante opdrachten/business. Gelukkig zijn er ook zeer professionele recruiters en HR medewerkers die hun vak verstaan en inhoudelijke kennis en collega's betrekken bij het werven van nieuwe collega's. - Patricia

... tekort aan ict-ers, tekort aan leraren. Dit hoor ik al jaren. Als ict-er heb ik ook een eerste graads wiskunde bevoegdheid, maar het duurde ruim een jaar voordat ik als een vervanger leerkracht voor een vmbo-klas stond. Let wel als vervanger op een V M B O. Na 10 maanden werd mijn contract niet verlengd!!!

Er zijn op dit moment genoeg ict-ers en leraren die werkloos zijn. Hoe haalt men dit uit zijn/haar hersenen om te stellen dat er tekort zijn. Ik snap er niks van!!

Naast mijn wiskunde bevoegdheid heb ik twee universitaire studie gedaan waaronder TU informatica. Ik moet maar genoegen nemen met een werk als een programmeurtje. Als ik dit niet had aangenomen, zat ik nog thuis.

Advies:
Studeer geen informatica, Jack. Leer om te lullen. Daarmee kom je 10 stappen verder. Dan ben je een manager.

Lariekoek-verhaal...

Als je fatsoendelijk betaalt, zijn er best goede mensen te krijgen. Probleem is dat die detacherings-achtige bedrijven veel mensen ver onder de 4K per maand betalen en een schrale leaseauto bieden waaraan ze zelf nog mogen meebetalen als ze wat normale zakelijke opties willen (leer, navigatie).

Als je dat krijgt en je weet dat ze 125 per uur voor je vragen dan kun je inderdaad maar beter gaan ZZP-en. Binding met het bedrijf is toch minimaal bij dit soort bedrijven, al proberen ze dat te verbergen door het organiseren van semi-verplichte bedrijfsuitjes in je vrije tijd (het mag tenslotte niet ten koste van de declarabele uren gaan...).

Als je zo het verhaal leest en de reacties die erop volgen, lijkt mij dat er maar ��n ding resteert voor Tjeerd om te doen.

Zijn acquisitiemethodiek van zijn HRM onder de loep te nemen!

Haha, ICTers te kort! Jonge honden te kort, zul je bedoelen. Ik heb 25 jaar ervaring in de ICT zowel als programmeur, netwerkbeheer en ICT-manager.

Toen ik aan de kant gezet werd op mijn 50e ben ik gewoon voor mezelf begonnen als ZZPer en verdien nu hetzelfde salaris in de helft van de tijd, waar ik ook gesolliciteerd heb ze nemen niet eens de moeite om je uit te nodigen , laat staan je sollicitatie te beantwoorden, 50 jaar.... da's oud, en dan te weten dat ze in het kabinet de pensioengerechtigde leeftijd willen verhogen.

Een goed idee zou zijn dat het kabinet zou verplichten aan werkgevers dat er een bepaalde hoeveelheid oudere werknemers zou moeten werken, net zo als ze dat met een bepaalde hoeveelheid allochtonen gedaan hadden.

By the way, het kost miljoenen per jaar om oudere ICTers thuis op de bank te laten zitten... Ook al eens over nagedacht?

Het grootste probleem wordt veroorzaakt door werkgevers en personeelsfunctionarissen die opgeleid zijn in de sociale wetenschappen en hun macht voor het personeelsbeleid daarin verzegeld hebben.
Dit is door inernet obsoleet

Zij weten niets van de nieuwste ontwikkelingen met betrekking tot ICT.

Mijn leeftijd is 79 jaar en lach dagelijks over de onzin en naiviteit van personeelszaken.

De discussie is duidelijk, veel oudere werknemers in ICT en niet alleen daar voelen dit dagelijks aan de lijve. Veeal op jonge leeftijd gaan werken en tijdens het werken naar de avondschool en bedrijsmatig bijgebleven en nu 35 a 40 jaar verder ongeveer 50 a 55 jaar, wordt je door de snelle jongeren volledig afgeserveerd. Je bent oud traag, niet dynamisch, je kan geen verstand hebben van de IT. Allemaal waanzin ten top. Zelfs onze Minister President heeft onlangs gereageerd op een wetensc happelijke studie waaruit blijkt dat zodra je 36 wordt jer perspectieven op de arbeidsmarkt snel dalen. Maar beleid hierop heb ik in de miljoenennota niet terug gevonden.???Schandalig dat Nederland zo'n wegwerp land wordt. Alles moet goedkoop je gooit je eigen arbeidspotentieel weg want Polen - India - Romeni? en Hongarije is dichtbij en die mensen komen wel voor een duppie en met zijn 10 op een kamer..?

Er is wat dat aangaat niets veranderd vanaf het moment dat de 1e Italianen / Spanjaarden en later mensen uit Turkije en Marokko hier kwamen werken, goedkoop en als vee in een stal.

Landen rondom ons en ook lid van de EU hebben betere (?) pensioen vormen en kunnen de mensen ook voreger stoppen met werken. Waarom kan dat bij ons niet. de pensioenkassen lopen over een ABP moet speciaal toestemming vragen om over de grens zijn gelden rendabel te maken omdat de binnenlandse markt te klein is. Laten we het wetsvoorstel maar aannemen dat afgelopen dagen voorbij is gekomen alle mensen welke 40 jaar gewerkt hebben kunnen van hun pensioen gaan genieten. Wel pech voor voor een grote groep "leidinggevende politicie" zij komen hiervoor niet in aanmeerking omdat ze nl te lang over hun studie hebben gedaan en hiervoor pas op hun 70e met pensioen kunnen.

Iedere keer komt een zogenaamd tekort aan ICT'ers in Computable naar boven drijven.
Waar zijn dan die werkgevers met opdrachten?
Boven de 45 jaar ben je voor werkgevers een risico en geen toekomstperspectief meer.
Ik ben nu ZZP'er (57) met een heel fatsoenlijk inkomen(>30k). Maar grote ICT-bedrijven geven geen opdrachten aan ZZP'ers. Laat staan dat ze je in dienst nemen.
Een beetje dom, zou Maxima zeggen.
Denk eens na heren managers en bedenk dat er genoeg mensen zijn die boven de 50 WILLEN werken!!!Gek he? NEE!

Alles moet goedkoop, je gooit je eigen arbeidspotentieel weg, want Polen, India, Romeni� en Hongarije zijn dichtbij en die mensen komen wel voor een duppie en met tien op een kamer.


Geloof me, Poolse ict'ers zullen hier niet komen om met tien man op een kamer te wonen. In Polen verdien je als ict'er heel goed en heb je geen reden om te emigreren. Ik vraag me af waarom Nederlandse ict'ers niet naar landen als Polen of Hongarije emigreren, de salarisen zijn hetzelfde maar de kosten van levensonderhoud zijn lager.

Het vervelende aan dit vak is het gebrek aan carriereperspectieven. Wie vind het nou leuk dat mensen die weinig van IT afweten carriere maken over de rug van mensen die het echte werk doen? Gebrek aan personeel kan je ook vertalen met gebrek aan animo om ook zzp-ers aan te nemen. Verder kan er best wel wat gedaan worden aan de diversiteit. In India en de VS bijv. is IT een heel normaal beroep voor een vrouw. Hier worden vrouwen, mensen met een kleurtje, ouderen raar aangekeken als ze hun opwachting maken in de IT. Denk een beetje divers. Ronsel actief onder groepen die je eerst niet in het vizier had. Ook weten de recruiters inderdaad helemaal niet te beoordelen wanneer iemand nou wel of niet geschikt is voor een bepaalde functie. Niet alleen kijken naar of een of ander tooltje toevallig in iemand?s cv staat maar proberen te beoordelen of iemand iets snel kan oppikken.

Wat lees ik hier veel reacties van gefrusteerde mensen. Als volgens mij die CEO zijn kwaliteitsniveau dropt en dit soort mensen gaat aannemen, bestaat zijn bedrijf niet meer.

ik ga weer gewoon lekker verder met mijn werk.

@berry: Hmmm.. ja, je hebt ook wel een punt volgens mij.

Maar waar 2 vechten hebben 2 schuld.

Ja, de werkzoekenden hier hebben misschien hun kennisniveau niet op peil gehouden.

Maar waarschijnlijk hebben bepaalde organisaties ook roofbouw gepleegd op het kennisniveau van hun voormalige medewerkers.

Ik ben in ieder geval blij niet tot een van deze 2 partijen te behoren.

Willen alle jonge, ervaren, lerende, bankzittende en "maakt ons niet uit wat voor" ICT professionals zich aub per ommegaande melden bij Sylis Nederland BV (sollicitatie@sylis.nl). Zolang we kunnen rekenen op een echte ICT PROFESSIONAL met kennis van de hedendaagse oplossingen en technologieen zullen we uw reactie meer dan serieus nemen. Raymond Groebbe, Sylis Nederland BV

"De werkgever maakt per ict'er ongeveer vijftigduizend euro winst"

Zo'n winst en dan een tekort aan personeel hebben?

Binnen een bedrijf groeit datgene, waar aandacht en budget naar toe gaan. Bij de meeste bedrijven is dat de top (management en eigenaars). Het is logisch dat er dan een tekort komt aan uitvoerend personeel.

Dus niet zeuren, maar je bedrijf veranderen.

Tip voor de bedrijven: Ga bijvoorbeeld eens na waarom zoveel ICT-specialisten voor zichzelf beginnen en hoe jullie dat ook kunnen bieden.

Er staan genoeg oudere IT'ers en jonge starters aan de kant. Ik krijg echt de cholera van deze zielige verhalen. Men wil een werknemer met precies de juiste ervaring voor 2600-2700 euro per maand bruto, niet ouder dan 35 'want wij zijn een leuk jonge groep'. Die gratis overwerkt, 'want wij willen geen 9 tot 5 mentaliteit'. En ja nee, die kunnen jullie niet krijgen nee. Je zou ze een ram willen verkopen die managers en recruiters soms.

Willen alle -->jongeervaren

Vorige bericht ging niet goed..


Willen alle __jonge__, __ervaren__, lerende, bankzittende en "maakt ons niet uit wat voor" ICT professionals zich aub per ommegaande melden bij Sylis Nederland BV (sollicitatie@sylis.nl).

Bevestigd maar weer dat men alleen wil werken met jonge IT'ers. Daarna ben je kennelijk afgeschreven.

@Tom: Lees eens goed, ze willen alle soorten IT-ers.

Opnieuw Hippo? Dit is dan volgens mij het derde of vierde artikel over dit onderwerp waarbij Hippo aan het woord is. Ik begin nu echt te denken dat een verslaggever een relatie heeft met de public relations manager van Hippo of iets dergelijks, en het neigt ook een beetje naar gratis reklame voor Hippo.

@Ted Inderdaad, met als constraint dat ze jong en ervaren moeten zijn...

Het tekort aan ict-ers kan simpelweg opgelost worden door bedrijven zelf hun eigen personeel - inhouse - op te laten leiden.

Dan zijn we hier op Computable ook eens af van deze "klagerige berichten" dat er te weinig mensen zijn.

Dan kan een werknemer het heft in eigen handen nemen, zelf de hand in eigen boezem steken, en er zelf iets aan doen i.p.v. alleen maar klagen!

Waar blijven... die initiatieven van bedrijven die met lokale mbo's, hbo's univerisiteiten gaan SAMENWERKEN om ervoor te zorgen dat school en bedrijfsleven weer (hebben ze dat ooit goed gedaan dan?) op elkaar aansluiten

Waar blijft...
die mammoetwet aanpassing dat je mag leren tot je 18, maar de KEUZE hebt om eerder bij een bedrijf van je eigen keuze (bijv een ICT bedrijf) mag gaan werken, gemotiveerd en al??

Waar blijft...
die ict-cultuur omslag van bedrijven dat ze ZELF ook eens iets gaan doen aan opleidingen, i.p.v. te klagen dat ze geen kant-en-klare mensen van de straat af kunnen plukken?? Nee die zijn op he ;-)

@"so_called_ceo" Tjeerd:
Het gaat hier nog altijd om mensen van vlees en bloed en niet over dingen die jouw bedrijf 50 ruggen winst opleveren. Als ik dit zo lees hoe jij over "mensen" spreekt en denkt, verbaasd het me niets dat je bedrijf mensen te kort komt ;-)

Tjeerd..als je goede mensen binnen wilt halen, draag dan eerst eens naar buiten uit dat je met mensen wilt werken (en niet met gevoelloze dingen die je winst opleveren) en dat je hart voor je personeel hebt.. Uit je communicatie naar buiten is dit in ieder geval niet op te maken. Komt voor mij meer over als een klagerige jammeraar die niet in de harde realiteit wil leven.. maar das mijn indruk bij het lezen van dit stukje.

Succes met het transformeren van je ego, het werken vanuit je Hart (i.p.v. je omzetbalans), het terugvinden van je menselijkheid in je bedrijf en het werven en opleiden van je eigen personeel.

Ik weet niet hoor, maar misschien zegt het ook iets over de kwaliteitseisen van Hippo. Een (open source) software bedrijf stelt vaak hogere eisen aan hun personeel dan de grotere implementatieclubs van deze wereld.

Misschien moeten de gefrustreerde & oudere ICT-ers daar eens gaan solliciteren.

@Eduard

'Wij zijn een heel speciaal bedrijf en daarom stellen wij extra hoge eisen aan ons personeel'

Dat zegt dus ieder bedrijf over zichzelf. Ik ben toch zo benieuwd waar al die bedrijven dan zijn die niet zo speciaal zijn, dat ze 'extra hoge eisen' stellen, wat op 'gratis overwerken' neerkomt natuurlijk. Trap toch niet in dat management gelul man!!

Euhm, meneer Nijhuis, ik hoor van verschillende kanten dat jij een grote amateur bent op gebied van automatisering.
Ga niet zeggen dat je onderlegt bent met kennis, want die package heb je niet.

Groetjes

Aan welke ICT-ers is nu een tekort? Wat voor soort werk doet zo iemand? Wat is zijn opleiding?

Mijn ervaring met dat zogenaamde tekort is een heel andere. Ik ben ook een ICT-er, hoog opgeleid (WO), jaren ervaring (30), maar ? wel al zes jaar werkeloos! Wat tekort, ik zie het niet. Meer dan 300 sollicitaties heb ik gedaan, daarvan ben ik zegge vier keer uitgenodigd voor een gesprek, zonder dat ik ooit het idee heb gehad dat men werkelijk in mij ge?nteresseerd is. Het probleem? Ik ben inmiddels 60 jaar en toen ik 54 jaar was heeft mij toenmalige werkgever (Sogeti) mij gedumpt samen met nog 150 collega?s van boven de 50.

Hoe durft u dit soort artikelen kritiekloos te publiceren terwijl de hele ICT industrie honderden uitstekende collega?s aan de kant laten staan omdat die grijze koppen het imago van het vak neerhalen. Blijkbaar liever miljoenen verliezen dan een oudere (lees boven de 45 jaar) in dienst nemen.

Ronald,

Dat komt omdat jullie, mensen boven de 50 vastgeroest zitten en kwa lonen teveel kosten.
Wij fris en fruitige jongens beheren de nieuwste technieken en dat voor een minder salaris.
Dat jij 30 jaar werkervaring hebt wil niet zeggen dat je een toppertje bent.

De markt moet inderdaad plaatst maken voor ons (jonge frisse briesjes in het vak)
Wij helpen tevens de naam IT van zijn lamme luie imago af.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-09-23T07:53:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.