Ecabo geeft overzicht certificering in lesstof

Kenniscentrum Ecabo geeft een overzicht van certificaten van Microsoft, Cisco en Oracle, die behandeld worden binnen het mbo-ict-onderwijs. Het doel van het overzicht is het verbeteren van de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt.

Bedrijven kunnen op de website van kenniscentrum Ecabo zien welke kennis leerlingen tijdens hun mbo-ict-opleiding opdoen. De website geeft een overzicht van de onderdelen van certificaten en volledige certificaten van Microsoft, Cisco en Oracle, die mbo-opleidingen behandelen. Dit moet voorkomen dat bedrijven in vacatures naar specifieke certificaten vragen, terwijl de stof van deze cursussen ook geïntegreerd is in mbo-opleidingen.

Intern scholingsbeleid

Het overzicht geeft het bedrijfsleven een beeld van de kennis en vaardigheden van schoolverlaters en hoe de mbo-opleiding zich verhoudt tot de certificaten. Dit helpt ook bij de vaststelling van intern scholingsbeleid.

Voor scholen wordt het door het overzicht eenvoudiger om cursusmateriaal in te passen in de opleiding, waardoor gediplomeerden certificaten  kunnen halen naast hun mbo-diploma. Ecabo wil ook certificeringen van andere ict-leveranciers toevoegen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-12-10T15:29:00.000Z Kim de Vries
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.