'ROC-unit ICT moet samenwerken met techniek'

student vrouw leren laptop computer

Loket MBO-ICT organiseert op maandag 19 januari een congres in het Spoorwegmuseum in Utrecht om ROC-afdelingen economie en ict en techniek dichter tot elkaar te brengen.

Onder de titel ‘Allemaal instappen!' probeert Loket MBO-ICT de opleidingsunits kantoorautomatisering en industriële automatisering van ROC's tijdens een congres te stimuleren tot samenwerking.

Hokjesgeest

Volgens Hans Blankendaal, organisator van het evenement regeert binnen ROC's een hokjesgeest. "Ict en techniek worden vaak als gescheiden vakgebieden gezien, terwijl de arbeidsmarkt vraagt om breder opgeleide werknemers. Voor een student elektrotechniek is het handig om ook kennis te hebben van ict en andersom. Bovendien zit er vaak veel overlap tussen de opleidingen binnen de verschillende clusters, terwijl de directeur ict en economie en de directeur techniek elkaar niet eens kennen."

Loket MBO-ICT is een samenwerking tussen het kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven, Ecabo, en het kenniscentrum voor technisch vakmanschap, Kenteq en zet zich in voor praktijkgericht ict-beroepsonderwijs. "Wij proberen de hokjesgeest binnen ROC's te slechten", legt Blankendaal uit.  "Het ict-landschap is heel breed. Het doel van dit congres is dat de verschillende afdelingen kennismaken met elkaar, de volgende stap is om de units samen te laten werken."

ICT-landschap

Tijdens het congres geven zowel Ecabo als Kenteq uitleg over het ict-landschap. Daarnaast wordt door onder andere ict-dienstverlener Next ICT Solutions en Cap Gemini ingegaan op praktijkproblemen in de ict-wereld. Daarna wil Loket MBO-ICT een aanzet geven tot concrete samenwerking tussen de afdelingen Kantoorautomatisering en Industriële Automatisering binnen de deelnemende ROC's.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-01-07T17:50:00.000Z Kim de Vries
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.