Stagiair wint JavaFX Coding Challenge

Openbaar vervoer

De 21-jarige Nederlander Ramin Mohammadi heeft met zijn afstudeerproject de internationale JavaFX Coding Challenge gewonnen in de categorie Studenten. De informaticastudent van Avans Hogeschool in Breda deed bij ict-dienstverlener Caesar Groep onderzoek naar de mogelijkheden van JavaFX. Hij analyseerde de verschillen tussen het JavaFX- en het Adobe Flex-platform en ontwikkelde de Caesar Photobook Mobile, een mobiele JavaFX-applicatie om van internet foto’s binnen te halen en te bekijken op een mobiele telefoon.

JavaFX is het platform waarmee Sun Microsystems wil concurreren met Adobe Flex en Microsoft Silverlight. Het kan gebruikt worden om zogeheten rich internet applicaties te bouwen voor bijvoorbeeld desktops en mobiele telefoons. 

Hardwareleverancier Sun Microsystems reikt de internationale JavaFX Coding Challenge-prijzen uit aan individuen en bedrijven die een innovatieve en waardevolle JavaFX-applicatie hebben ontwikkeld.

Mohammadi won de prijs terwijl hij voor zijn stage nog nooit van JavaFX had gehoord. ‘Tijdens mijn eerste kennismakingsgesprek bij Caesar heb ik aangegeven dat ik het leuk vind om met rich internet applications te werken', vertelt hij. ‘Mijn toekomstige stagebegeleider gaf toen aan dat Caesar een onderzoek wilde opzetten naar de mogelijkheden van JavaFX en of dat niet iets voor mij zou zijn. Ik heb na dat gesprek op internet gekeken wat JavaFX eigenlijk precies was en in het tweede gesprek aangegeven dat me dat wel wat leek.'

Mobiele applicatie

Pas in de loop van zijn stage kwam Mohammadi op het idee om een mobiele applicatie te ontwikkelen om foto's te downloaden op een mobiele telefoon. Het idee om de applicatie in te sturen voor de Coding Challenge kwam van de Amerikaanse software-architect Jim Connell, waar Mohammadi naar mailde voor raad.

Mohammadi: ‘Ik had een tutorial gevonden op internet, maar kwam er toch niet helemaal uit. Dus heb ik de schrijver ervan benaderd. In mijn e-mail heb ik ook uitgelegd wat ik van plan was en Connell was direct enthousiast en stelde voor mijn applicatie in te zenden voor de Coding Challenge.'

Het was nog even afwachten of de applicatie op tijd af zou zijn, maar dat lukte. Inmiddels is Mohammadi succesvol afgestudeerd en start hij in september met een traineeship bij Caesar Groep.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-07-23T09:44:00.000Z Kim de Vries
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.