Netwerkgroep kiest beste ICT-vrouwen

Award

Netwerkgroep Women in IT reikt in november onderscheidingen uit aan vrouwen die een belangrijke rol hebben in de ict. Er is een prijs voor de beste manager, de beste collega en voor een ict'er die als aankomend talent beschouwd wordt. Het evenement wordt gehouden in het pand van ict-dienstverlener Sogeti in Vianen.

‘Er is veel vrouwelijk ict-talent in Nederland en daarop willen we graag de aandacht vestigen', zegt oprichtster Symonne Swaag van Women in IT. ‘Met de verkiezing willen we de zichtbaarheid van deze vrouwen vergroten.' Ook hoopt Swaag dat de onderscheidingen jonge vrouwen enthousiast maken voor een baan in de ict. Het is de eerste keer dat de prijzen worden uitgedeeld.

Swaag hoopt dat vrouwen door Women in IT hun kennis kunnen vergroten en delen. 'Dit is een netwerk voor en door vrouwen', zei de initiatiefneemster eerder tijdens een bijeenkomst. 'Wij moeten een soort old-girls-network vormen, net als mannen dat doen.'

Daarnaast heeft willen de deelnemers aan het netwerk de rol van ict-vrouwen inzichtelijk te maken voor het bedrijfsleven. Ook willen ze de ontwikkeling van leden te stimuleren via coaching en mentoring. Bovendien wil het bestuur de ‘vereniging' toegankelijk maken voor ict-studenten door te begeleiden bij loopbaanontwikkeling en studie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Net waar we op zitten te wachten, een prijs voor managers. De enige prijs die er voor een manager echt toe doet is een waardering voor zijn of haar leidinggevende kwaliteiten.

Vrouwen op de werkvloer daarintegen... doe mij er maar een paar. Kan het uitzicht en de werksfeer alleen maar verbeteren

Heren,

Ik hoop dat de getoonde reacties niet het niveau tonen van de lezers van deze website.

Vrouwelijke ICT'er

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-09-04T14:48:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.