Dell toont digitale lesmethoden op scholen

student vrouw leren laptop computer

Computerfabrikant Dell bezoekt in mei 2010 negen scholen om te laten zien hoe digitale leermiddelen zoals het digitale schoolbord in de klas gebruikt kunnen worden. Het bedrijf doet dat onder de naam 'Connected Classroom' en wil zo laten zien hoe het klaslokaal van de toekomst eruit ziet.

De Connected Classroom moet ervoor zorgen dat scholieren interactiever kunnen werken door gebruik te maken van digitaal lesmateriaal. Zo zouden zij beter kunnen samenwerken met andere leerlingen en met docenten.

Een bezoek aan diverse scholen moet ict-coördinatoren, maar ook docenten en leerlingen, bijbrengen hoe zij de onderwijsmethode kunnen gebruiken. Tijdens die bezoeken organiseert Dell workshops en lezingen.

Aandacht

Zo legt ict-manager Arie Wels van het Brabantse Elde College uit hoe interactief lesmateriaal zoals het digitale schoolbord tijdens een informaticales kan worden ingezet. Volgens de fabrikant is het vervolgens aan de ict-coördinatoren en -beheerders om de rol van technologie in het onderwijs onder de aandacht te brengen.

Dell gaat in mei langs bij negen opleiders in onder andere Den Haag, Amstelveen, Haarlem en Utrecht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Extra aanvulling op dit artikel is dat deze roadshow met ondersteuning is van Noordhoff Uitgevers en EPN uitgevers door hun digitale eductatieve leermiddelen voor het Voortgezet Onderwijs en Beroeps Volwassenen Educatie inclusief ondersteuning van de afdeling Service & Training en Accountmanagement ter beschikking te stellen.

Het is zo jammer dat elke verandering in het onderwijs alleen maar bovenop de normale werkinspanning moet komen. Na 25 jaar ervaring in het onderwijs als leraar economie en informatica is het mij duidelijk geworden dat gebruik van digitale hulpmiddelen alleen werken wanneer er eerst voldoende mensen worden opgeleid. Profiteren van hobbyisme is geen oplossing.
Maar ja het mag geen geld kosten.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-05-10T17:18:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.