Hogeschool geeft ICT-studenten baangarantie

Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) biedt studenten die vanaf september 2010 starten met een technische of ict-opleiding, baangarantie. Daartoe heeft de hogeschool samen met een aantal partijen uit de regio een afspraak gemaakt. De instelling hoopt zo het tekort aan hoogopgeleid personeel in de toekomst op te lossen.

‘Als er niets gebeurt, wordt het tekort aan technisch opgeleid personeel alleen maar groter. Zelfs tijdens het dieptepunt van de recessie in november 2009 had 20 procent van de bedrijven in Nederland te maken met een tekort aan technisch opgeleid personeel', schrijft de hogeschool in een persbericht. De onderwijsinstelling denkt dat bij veel ouders het idee leeft dat je met een technische studie geen baan krijgt.

De HAN tekende de overeenkomst voor een baangarantie met de bedrijven Arval, Info Support, MicroFlown Technologies en Stichting Vrienden van Elektro, regio Nijmegen. Daarnaast zijn ook andere bedrijven, zoals NXP Semiconductors en Renault Nederland, bij de overeenkomst betrokken. Zij verzorgen bijvoorbeeld gastlessen of bieden stageplaatsen of afstudeeropdrachten aan.

Collegegeld

Andere activiteiten die in het kader van deze campagne worden georganiseerd, zijn het terugbetalen van (een deel) van het collegeld aan studenten die vanaf 2011 bij het bedrijf in dienst treden en het organiseren van een minor voor onder andere studenten van de HAN.

De school ziet eerste tekenen van herstel in de technieksector. ‘Zo werd de hogeschool onlangs benaderd door DAF Trucks met het verzoek te helpen bij het vervullen van zo'n honderd vacatures in Eindhoven. Ook energiekennisbedrijf Kema geeft aan tientallen vacatures te hebben.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

"Hogeschool (HAN) geeft ICT-studenten baangarantie"
Ik weet uit de praktijk, dat die baangarantie niets voorstelt, ik hoef alleen maar naar het begin van mijn loopbaan te kijken: Primax International 1994, 1/2 jaar stage met opvolgend een 1/2 jaar contract - dacht ik tenminste.... mooi niet dus!
Hun respons destijds:
Ooh.., aannemen? Waarom dan?
Je hebt toch een half jaar gratis stage gehad.
Nou van die afspraak weten wij niets hoor...
En toen was de economie net weer een beetje groeiende, dus ik had mazzel.
Maar nu anno 2010, ik wens de afgestudeerden heel veel succes, want dat zullen jullie hard nodig hebben!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-06-04T13:56:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.