Studie leidt op tot digitaal forensisch analist

Het International Management Forum (IMF) komt met een studie die studenten opleidt tot digitaal forensisch analist. In deze post-hbo opleiding draait het om het gebruik van digitale hulpmiddelen tijdens het doen van forensisch digitaal onderzoek. De studie, ontwikkeld door Security Academy, begint in september 2010.

Studenten die de opleiding met goed gevolg afronden, kunnen zich gaan bezighouden met bijvoorbeeld beveiligingsincidenten of onderzoek naar misdrijven. De studie bestaat uit vijftien wekelijkse bijeenkomsten en een examen en is gericht op een brede doelgroep, van systeembeheerders, netwerkbeheerders tot opsporingsambtenaren.

Studenten leren opsporingstechnieken kennen onder Linux en Windows. Kennis over het functioneren van deze besturingssystemen wordt als bekend verondersteld.  'Het niveau van de opleiding ligt hoog', waarschuwt de opleider. 'Daardoor is er weinig tijd om in te gaan op de beginselen van het functioneren van computers en besturingssystemen.'

Het International Management Forum houdt zich bezig met het ontwikkelen en uitgeven van vooral schriftelijke cursussen en opleidingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-06-11T14:47:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.