CA Technologies start mainframe-opleiding

Producent van managementsoftware CA Technologies start een opleidingsinstituut dat moet zorgen voor een nieuwe generatie mainframespecialisten. De Mainframe Academy wordt eerst geopend voor Zweedse studenten, maar vanaf het eind van dit jaar is de training ook beschikbaar voor Nederlandse ict'ers. CA Technologies ontwikkelde de training nadat klanten van het bedrijf meldden een tekort te hebben aan mainframespecialisten.

De Mainframe Academy moet een oplossing zijn voor het teruglopende aantal ict'ers met verstand van mainframes. 'Studenten leren niet meer hoe zij daarmee moeten werken', zegt CA's mainframe-adjunctdirecteur voor Europa, het middenoosten en Afrika Thomas Leitner.'Het draait voor ict-starters alleen nog maar om Java en Unix.'

IBM-mainframes

De opleiding bestaat uit een combinatie van online studie en virtueel contact met medestudenten. Samen doen ze praktijkopdrachten, zoals het installeren van een database.

Ict'ers die zich willen verdiepen in het mainframe kunnen zich in twaalf weken laten opleiden tot Certified Mainframe Professional. Tijdens de trainingsdagen leren ze in drie dagen de basis van IBM-mainframes. Later in de cursus wordt dieper ingegaan op de mainframetechnologie en programmeervaardigheden. De training van de Mainframe Academy werkt volgens de softwareontwikkelingsmethode agile.

Zelf probeert CA Technologies goede mainframe-medewerkers te werven door ict-starters en ervaren ontwikkelaars op te leiden. De werkgever werkt daarbij samen met universiteiten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

"Tijdens de trainingsdagen leren ze in drie dagen de basis van IBM-mainframes."

Dat is dan wel heel erg basis

Vind dit ook wel heeeeel erg basci, een basiscursus jcl kost een nieuwkomer al 3 dagen en dan nog krijg je de meest maffe antwoorden als je tijdens je standby hoort dat er een verwerking is foutgelopen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-10-07T12:54:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.