'Software-ontwikkelaar is beste baan van 2011'

De functie software-ontwikkelaar heeft de beste vooruitzichten voor 2011. Dat stelt de Amerikaanse jobsite CareerCast.com op basis van eigen onderzoek. Daarin werden tweehonderd banen onder de loep genoemn op basis van vijf criteria: werkomgeving, fysieke eisen, vooruitzichten, inkomen en stress. Op basis van de scores kwamen de onderzoekers tot een ranglijst van beste functies (op de Amerikaanse markt).

De functie software-ontwikkelaar springt dit jaar naar de eerste plaats. Dat is volgens de vacaturesite te danken aan de toenemende vraag naar webapplicaties en de populariteit van cloud computing.

Dat zorgt ervoor dat de vacaturemarkt voor software-ontwikkelaars breder en diverser is geworden, aldus de onderzoekers. Zo zijn factoren als groeipotentieel en de mogelijkheid om naar de concurrentie over te stappen, de afgelopen tijd verbeterd. 'Werknemers hoeven wat minder vast te houden aan hun werkgevers of kwetsbaar te zijn voor outsourcing.'

Comfortabele werkomgeving

Het gaat er volgens CareerCast.com niet om welke banen uitblinken in één bepaald criterium. Ze moeten op elk vlak goed scoren om uiteindelijk bovenaan te komen in de lijst. De functie software-ontwikkelaar scoorde voor bijna elk criterium beter dan de 15de plaats. Alleen qua salaris behaalt de functie een 23ste plaats.

'Dat betekent dat deze functie een comfortabele werkomgeving biedt met weinig fysieke eisen, een hoger dan gemiddeld inkomen, dat er sterk voor de functie wordt gerecruteerd en dat er relatief gezien weinig stress mee gepaard gaat', aldus de vacaturesite. 

Systeemanalist

Op de vijfde plaats volgt nog een andere ict-gerelateerde functie: systeemanalist. Op de tweede plaats staat de wiskundige. De beste functie van vorig jaar, actuaris, zakt nu naar de derde plaats door de onzekerheid op de verzekeringenmarkt in Verenigde Staten. Plaats vier is voor de functie statisticus.

In samenwerking met Data News

Top 10 van 2011

1. Software-ontwikkelaar 
2. Wiskundige 
3. Actuaris 
4. Statisticus 
5. Systeemanalist 
6. Weerkundige 
7. Bioloog 
8. Historicus 
9. Audioloog 
10. Mondhygiënist

Bron: CareerCast.com

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Als ik zie wat voor functies in dat lijstje staan, dan vraag ik me toch af welke maatstaven er zijn genomen. Wiskundige? Actuaris? Weerkundige? Historicus? Dat zijn nou niet bepaald banen waarvan je zegt dat ze voor het oprapen liggen, en het aanbod van werk in een functie lijkt me toch zeker wel van belang voor "de beste baan". Want als geen werkgever op je zit te wachten als wiskundige, actuaris, weerkundige, historicus heb je gewoon geen werk.

Tja ik ben ook enigzins verbaasd. Als wiskundige zou je meer stress hebben dan als software-ontwikkelaar?
Wat doet een wiskundige eigenlijk?

Een wiskundige is ondermeer werkzaam bij het CBS, de rekenkamer of als leraar. Verder kan ik me ook niet echt voorstellen waar hij nog meer terecht kan.

Wiskundigen kunnen bijna overal werken waar cijfers gebruikt worden (business modellen, technische modellen,e tc). Het is bovendien de basis waarop alle andere technische wetenschappen zijn gebaseerd.

Kan zijn Marcel, maar ik zie nooit een vacature voor een wiskundige. Het is een skill die je nodig hebt binnen een hele set aan overige kennis en vaardigheden. Alleen met wiskunde kom je er niet.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-01-25T10:24:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.