Peak-IT wisselt leaseauto in voor scooter

Medewerkers van ict-dienstverlener Peak-IT kunnen ervoor kiezen om niet in een leaseauto rond te rijden, maar op een scooter. Het bedrijf biedt zijn personeel de mogelijkheid om als vervoersmiddel de Ebretti 518 elektrische scooter te kiezen. Als alternatief voor de scooter mag het personeel ook voor een milieuvriendelijke Citroën DS3 kiezen of om met het openbaar vervoer te reizen.

De ict-dienstverlener wil met de elektrische scooters groener zijn in verbruik. Ook meent Peak-IT dat zij zo inspelen op de hedendaagse mobiliteit van medewerkers. De Ebretti 518 stoot in ieder geval geen directe koolstofdioxide uit. Peak-IT gaat bijhouden hoeveel koolstofdioxide het als bedrijf uitstoot.

Geen fiscale bijtelling

‘Een scooter is erg praktisch, milieuvriendelijk en medewerkers kunnen zich nu nog sneller verplaatsen in de stad', zegt algemeen directeur Maarten Cobelens. ‘Een leuke bijkomstigheid voor onze medewerkers is dat de scooter geen fiscale bijtelling heeft. We hebben enkele medewerkers benaderd om mee te werken aan een pilot en zij waren erg enthousiast over het gebruik van de scooter. De scooter wordt nu in de grote steden ter beschikking gesteld. Als ook dit leidt tot een succes, wordt de scooter in heel Nederland ingezet.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

En zo doorweekt aan te komen bij de klant! Way to go!

Broem..broemmmm..wat heeft Peak-IT nog meer als secundaire arbeidsvoorwaarden?

Ik zie het niet gebeuren dat Peak dan genoodzaakt is haar werknemers in te zetten in eigen woonomgeving.
Ze plaatsen je zelfs in Duitsland als dat wat geld oplevert.

Echt goede zaak! Zorg dat de mensen op korte afstand van huis gedetacheerd worden, en gebruik dan voor deze afstanden fiets, scooter en bus (als het regent). Let op er staat bij voor de steden. Op het platte land is het vast geen goed plan. Laten we er samen aan werken om de steden weer leefbaar te maken. Hoe minder auto's daar hoe beter. Pluim voor Peak-IT! Het is dat ik al een fijne werkgever in hartje Utrecht heb, anders ...

Zit er wel een bagagedrager voor je laptop bij of krijg je geen laptop bij Peak? En hoe zit het met een carkit? Electrisch rijden maakt geen herrie dus onderweg bellen moet geen probleem zijn.

Scooters zijn leuk voor tieners en voor mensen die te incapabel zijn om een motorrijbewijs te halen. Ik hoop niet dat dit iets zegt over het soort mensen dat bij Peak werkt.

Overigens wel netjes dat ze in de breedte gaan en ook OV kosten vergoeden.

Toch vind ik de redenatie wat zwak. CO2 uitstoot als bedrijf bijhouden? Ze leven met hun hoofd nog in het verleden. Inmiddels is zelfs ClimateGate alweer verleden tijd en raken we niet meer in complete paniek als we CO2 horen. Zeker, uitstoot is niet goed, maar je moet het wel iets relativeren.

Als je die elektrische scooter niet wilt dan kies je toch voor de Citroen DS3? Dat is een auto hoor. Vroemvroem. Voor Peak is dat gedoe met de e-scooter goed voor het imago en bovendien kosten ze een stuk minder dan een auto. En tja, benzinekosten? Heb je niet met dat ding he. Scheelt je een boel!

Dacht ik even dat ze met hun freelance divisie hun schoolverlaters helpdesk detachering imago deels achter zich gelaten hebben..

Deze scooter creert echter een breezer-scootah imago. Bovendien lijkt het me niet reeel dat medewerkers een klus vinden die binnen de straal ligt die bereikbaar is met de scooter, zeker aangezien het om detachering gaat en niet werving en selectie..

Op zich is er niets mis met keuzevrijheid, integendeel... In sommige situaties kan een scooter beter zijn dan een auto, in de binnenstad van Amsterdam bijvoorbeeld.

Het nadeel vind ik wel dat je hiermee weer het beeld versterkt dat de ICT vooral een 'jongeren' beroep is, het leuk is voor de categorie 18-25 maar niet echt een 'serieus' beroep. De afgelopen 10 jaar is het vervoermiddel van de ICT'er gemiddeld gezien een heel stuk gekrompen. Van een serieuze middelklasser tot een klein autootje, scooter of wat dan ook. Niet dat de omvang van de auto alleszeggend is, maar het geeft wel aan dat het imago van de ICT'er waarschijnlijk toch een stuk 'lager' is dan 10 jaar geleden...

@Dirk,

Een DS3 is een spelcomputer hoor... of ehhh was het nu een DS2 ?
Nu ja... ze doen maar bij Peak, een beetje serieuze onderneming houd zich toch niet bezig met dergelijke clubjes.

@Peter Niet dat de omvang van de auto alleszeggend is, maar het geeft wel aan dat het imago van de ICT'er waarschijnlijk toch een stuk 'lager' is dan 10 jaar geleden...

Tja, als je het imago van een beroepsgroep aan de auto gaat hangen, kan ik me wel indenken dat het imago wat je naar buiten brengt, omlaag gaat. Volgens mij is het imago ook omlaag gegaan door al die mislukte projecten van de afgelopen jaren. Wij ICTers zijn ook maar mensen, geen superhelden, zoals de managers willen doen geloven.

@JB,

Ik hoop niet dat je suggereert dat alleen de sector schuld draagt aan "al die" mislukte ICT projecten.
Klanten helpen daar zelf vaak genoeg aan mee. Hoeveel klanten ken jij bijvoorbeeld die in staat zijn om goede functionele requirements te definieren en vast te leggen (programma van eisen) alvorens ze van start gaan? Om maar te zwijgen over additionele zaken die er met geweld tijdens de uitrol nog even ingeramd moeten worden. En dan maar klagen dat het uit de hand is gelopen...

Inderdaad een manier om zelfs te kunnen bezuinigen op je boodschappen-auto's (een Ebretti is goedkoper dan een Toyota Aygo). Genoemde redenen zijn drogredenen.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-07-20T16:32:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.