Info Support start minor softwareontwikkeling

Ict-dienstverlener Info Support start vandaag, maandag 29 augustus 2011, met zijn minor 'Software engineering in een ontwikkelstraat'. Zestien hbo-studenten volgen gedurende twintig weken deze opleiding, die geaccrediteerd is door Hogeschool Utrecht. De lessen worden verzorgd door docenten van het kenniscentrum van Info Support.

Hbo-studenten op het gebied van informatica en technische informatica van verschillende hogescholen kunnen zich in het derde of vierde jaar van hun studie specialiseren op het gebied van softwareontwikkeling. Dit gebeurt door middel van vrije studieruimte. De minor sluit aan op de praktijk in het bedrijfsleven en is volgens Info Support een goede voorbereiding op een carrière in de ict.

Endeavour

Tijdens de minor maken studenten kennis met de manier waarop in de praktijk software in een ontwikkelstraat wordt ontwikkeld. Hierbij maken de studenten gebruik van Endeavour, de ontwikkelstraat van Info Support. Aan bod komen onder andere .Net en SQL. Met behulp van theorie, praktische opdrachten en cases leren de studenten dagelijkse werkzaamheden uit te voeren in de ontwikkelstraat.

Voor de minor kennen Hogeschool Utrecht en Info Support maximaal dertig studiepunten toe. In aanvulling op het semesterprogramma kunnen de studenten ook de Microsoft-certificaten MCTS: .Net Framework 4 Web Applications, MCTS: .Net Framework 4 Data Access, MCTS: .Net Framework 4 Service Communication en MCPD: Web Developer 4 behalen. ‘Het behalen van deze certificaten is geen direct onderdeel van de minor en de certificeringen spelen dan ook geen rol in de beoordeling', zegt adviseur werving en selectie Barbara Engel. ‘Studenten krijgen de gelegenheid om op onze kosten deze certificaten te behalen.'

Vervolg

In april 2010 kwamen ict-dienstverlener Info Support en Hogeschool Utrecht tot een driejarige overeenkomst waarin de minor één keer per jaar wordt aangeboden. In september 2010 startte de eerste minor, die in 2011 dus zijn vervolg krijgt.

Info Support geeft de minor vooral om in contact te komen met studenten. Engel: ‘We willen hen enthousiast maken voor Info Support door vakinhoudelijke kennis over te dragen. Als studenten over deze kennis beschikken, ontstaat er meer aansluiting op de praktijk van Info Support en de afstudeeropdrachten die wij aanbieden. Studenten kiezen bewust en geheel vrijblijvend voor het volgen van deze minor. Wij boeien de studenten door ze vakinhoudelijke kennis bij te brengen. De studenten kiezen juist daarom voor deze minor.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-08-29T11:39:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.