Illumni zet werktraject op en gaat detacheren

Gemeente Heerlen subsidieert opleiding SAP-consultant

Dit artikel delen:

SAP-dienstverlener Illumni uit Heerlen zet een werktraject op voor consultants. In overleg met een klant wordt een bepaald aantal mensen opgeleid op het gebied van SAP-consultancy en komen de kandidaten bij de klant te werken. Dit gebeurt het eerste jaar via een detacheringscontract, waarna de klant de kandidaten in vast dienst neemt.

Voor het nieuwe werktraject ontvangt Illumni een prestatiesubsidie van de gemeente Heerlen. De subsidie wordt verleend aan de aparte opleidingstak Illumni Academy. Volgens directeur Gerjan Schijlen is de werkwijze in het nieuwe traject duidelijk. ‘We bepalen samen met de klant de consultancybehoefte en aan de hand van bedrijfscultuur in combinatie met het karakter van de potentiële kandidaten wordt er door Academy een preselectie gemaakt. De klant selecteert vervolgens de kandidaten die zij opgeleid willen hebben.'

Trainen consultancyvaardigheden

Het is vervolgens aan Illumni Academy om de mensen op te leiden op het gbied van SAP- en consultancyvaardigheden. Schijlen: ‘Na succesvolle afsluiting ontvangen de kandidaten een post HBO-certificaat. Na de opleiding gaan de kandidaten een detavast-constructie met Illumni en de klant aan. Het idee is om na een jaar de kandidaten te laten instromen in vast dienstverband bij de klant. Tijdens de detacheringsfase komen alle kandidaten eens in de veertien dagen op de vrijdag terug in training om zo hun consultancyvaardigheden verder te ontwikkelen.'

Het is nog niet bekend hoeveel mensen Illumni zoekt voor het werktraject of wanneer het start. Dit is namelijk afhankelijk van de klantvraag. Wel is bekend dat het hele traject ongeveer veertien maanden in beslag neemt. Voor Illumni zitten de verdiensten in de detachering. ‘Waarom wij dit doen?', vraagt Schijlen zich hardop af. ‘Wij merken dat onze klanten steeds meer behoefte hebben aan eigen kennis om zo ook te borgen dat de kennis in huis blijft en niet verdwijnt wanneer externe consultants vertrokken zijn. Op dit moment zijn wij in onderhandeling met een viertal klanten om opleidingen voor kandidaten te starten in 2012.'

Faillissement

Onlangs maakt Illumni ook al bekend dat het op korte termijn tien tot vijftien nieuwe SAP-consultants zoekt om aan de klantvraag te kunnen voldoen. Opvallend, want op 29 september 2011 verklaarde de rechter SAP-dienstverlener Illumni nog failliet. Directeur Gerjan Schijlen was niet op de hoogte van de behandeling van het faillissement van Illumni en kwam dus niet in de rechtbank opdagen. Bij verstek werd vervolgens faillissement uitgesproken. Schijlen vocht dit besluit echter aan, en met succes. Op 4 oktober 2011 werd de uitspraak nietig verklaard.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Sterk stuk, ik begrijp wel dat Illumni zoveel in de spotlight wordt gezet door Computable we hebben het hier toch over een baanbrekende SAP-dienstverlener. Althans baanbrekend in de zin dat er een behoorlijk aantal dienstverbanden op het spel staan schat ik zo in?
Het is niet recht te praten dat dit initatief subsidie krijgt, we hebben momenteel genoeg SAP-consultants die her en der op de bank zitten. Partijen met echt volume aan SAP-consultants zijn de afgelopen tijd niet voor niets in het nieuws geweest met ontslagrondes, dreigend faillisement, etc..

Overigens denk ik wel dat het een goed inititeif is om mensen te begeleiden en te trainen in in hun eerste jaar van hun loopbaan of na een periode van werkloosheid of uitval. Ik vraag me echter af of daar subsidies voor nodig zijn aangezien aan het detavst model vast geld verdiend zal worden? Investeren met eigen middelen om daarna rendement te maken, dat is ondernemen!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-11-08T17:03:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.