De Week van ICT: Innovatie met de i van ICT

'De Week van ICT' gaat maandag 23 april 2012 van start met als thema 'Innovatie met de i van ICT'. 70 procent van alle innovaties in Nederland is ict-gerelateerd. Om die reden staat de week dit jaar in het teken van innovatie. De Week van ICT is het jaarlijkse, landelijke platform waarin de ict-sector zijn innoverende vermogen voor maatschappelijke en economische vraagstukken laat zien.

Door ICT~Office en diverse partners zijn tientallen uiteenlopende activiteiten georganiseerd die plaatsvinden tijdens deze week. Zo is er onder andere het Nationaal ICT~Debat, het Jaarcongres Software VOC, het SaaS~Cloud Netwerk, de Girlsday en het Young ICT Professionals Netwerk.

Programma

Maandag: Kick-off door Ben Verwaayen
Op maandag 23 april vindt om 9.00 uur op de website van De Week Van ICT de virtuele aftrap plaats door Ben Verwaayen, oud-ceo van onder andere KPN en BT en de huidige ceo van Alcatel-Lucent. Die dag organiseert ECP | Platform voor de InformatieSamenleving de bijeenkomst Privacy: Europa in Beeld. Tijdens deze bijeenkomst wordt informationele privacy vanuit Europees oogpunt benaderd. Aanleiding is de nieuwe ‘Verordening Data Protectie' van de Europese Commissie.

Dinsdag: Nationaal ICT~Debat
Op dinsdag 24 april vindt onder meer het Nationaal ICT~Debat plaats. Het debat wordt geleid door Felix Rottenberg en kent een Lagerhuis-format: alle aanwezigen kunnen actief meedoen. Stellingen zijn ‘Het MKB maakt het verschil in innovatie', ‘Privacy is de rem op innovatie' en ‘Het Kronos-effect: zijn marktleiders bang voor innovatie?'. Deelnemers zijn onder meer Hans Biesheuvel (MKB Nederland), Sylvia Roelofs (ICT~Office), Luc Gimbrère (Betabit), Sophie in 't Veld (Europarlementariër D66), Simon Hania (TomTom), Harry van Dorenmalen (voorzitter ICT~Office), Jeanine van der Vlist (Alcatel-Lucent), Martijn Brand (Xerox), en een aantal jonge ondernemers. Tijdens dit debat wordt tevens de ICT~Marktmonitor gepresenteerd met de laatste inzichten in de markt- en trendcijfers over de Nederlandse ict-branche.

Woensdag: Jaarcongres Software VOC en SaaS~Cloud Netwerk
Op woensdag ontmoet HP-ceo Bart Hogendoorn studenten in Rotterdam. In een collegezaal vindt een interactief interview plaats waarbij de studenten de kans krijgen om vragen te stellen en zo meer te weten te komen over de carrière van een ceo. Daarnaast vindt het Jaarcongres van de Software VOC en het SaaS~Cloud Netwerk plaats. Het congres bestaat uit onder meer keynote talks, een debat en de presentatie van een onderzoek. Het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie geeft daarnaast een toelichting op de cloudparagraaf van de Digitale Implementatie Agenda.

Donderdag: Girlsday
De vierde dag staat onder andere in het teken van meiden en ict. ‘Girlsday' is een landelijk evenement, waarbij meiden tussen tien en vijftien jaar kennis maken met bèta, techniek en ict. IBM opent onder andere de deuren voor deze meiden. Girlsday is een initiatief van VHTO, het landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek, en is bedoeld om te laten zien dat meisjes leuk en uitdagend werk kunnen vinden in onder andere de ict-sector. Ook is er de conferentie ‘ICT en Recht' waarbij er vier onderwerpen centraal staan, te weten ict en aanbesteding, ict-contracten, cyber security en internetrecht. Onder anderen aanwezig zijn Madeleine de Cock Buning (Commissariaat voor de Media en Universiteit Utrecht), Brenno de Winter (it-beveiligingsjournalist) en Hans Henseler (Fox-IT).

Vrijdag: Young ICT Professionals Netwerk
Op vrijdag 27 april lanceert ICT~Office het nieuwe netwerk ‘Young ICT Professionals'. In dit netwerk hebben de ‘high potentials' uit de ict-sector zich verenigd. Voormalig minister Willem Vermeend is gastspreker. Dit gebeurt in de CabFab in Den Haag. Daar vindt ook de feestelijke opening plaats van de tweede locatie van ICT~Office. Vanuit deze locatie zal ICT~Office diverse activiteiten opzetten gericht op jonge ict-ondernemers. De opening wordt verricht door Wethouder Henk Kool en Harry van Dorenmalen, voorzitter ICT~Office.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Prima dat dit plaatsvindt, maar waar in deze dagen van de week vindt nu de innovatie plaats ?

Dat is op Woensdag, de dag dat alle studentjes, die verwachten op korte termijn directeur te zijn, kunnen vragen hoe dat moet.

Wederom, veel stropdas geleuter weinig ICT.
Nu ja.. wij hebben er geen last van.

Zulke initiatieven zijn een prachtige vorm van 'Windowdressing' en wat mijn voorganger hier stelt, volledig gespeend van ICT. Even voor uw beeldvorming.

Ben Verwaayen
CEO Lucent-Alcatel. Heeft een achtergrond als militair, is daarvoor ook geridderd, heeft vele zetels warm gehouden in raden en voorzitter van de commissie die in 2006 het verkiezingsprogramma voor de VVD schreef. Zeer gedecoreerd maar verder weinig ICT inhoudelijk te ontdekken. Wel invloedrijk.

Felix Rottenberg
Komt uit de gelederen van de PvdA. Is bestuurlijk georiënteerd, heeft dan ook nog iets gedaan als voorzitter van de kunst academie, tv programma's van een hoog blabla gehalte maar verder geen enkele kennis en ervaring met de materie IT.

Sylvia Roelofs, ICT Office
Vele hoge board functies, achtergrond in legal en advocaten kantoren, geen intrinsieke of IT management ervaring

Luc Gimbrère, Director betabit
Is de enige van dit gremium inhoudelijk beter bekend met IT.

Sophie in 't Veld
D66. Lid van allerlei uiteenlopende clubjes en commissies maar voorts geen enkele bestuurlijke affiniteit of kennis van IT

Harry van Dorenmalen, ICT Office
Verschillende boards functies, weliswaar gericht op IT maar voorts veel meer de achtergrond gericht op commerce en finance

Martijn Brand, Xerox
De enige van dit gremium commercieel gericht werkend met IT maar ook weer niet inhoudelijk. Veel op het gebied van zakelijke commercial, adwords etc.

Ik wil niet negatief naar voren komen maar wel zeer realistisch. Momenteel hebben we ernstige problemen bij het lostrekken van de economie. De vooruitzichten zien er voor alsnog niet erg positief uit. Dat Nederland pur sang een kennisland kan zijn en dat we [ver]binding moeten houden met EU en andere lidstaten in economisch opzicht, evident.

Liever zie ik dat deze dames en heren hun invloed aanwenden op dit kabinet eens te stoppen met idiote zaken als lekker in het catshuys gaan zitten theedrinken en babbelen, net zoals Balkenende eens honderd dagen het land in is geweest, om er vervolgens niets constructiefs mee te doen.

We hebben een recessie in Nederland die vervolgens voor belastingbetaler en bedrijfsleven ernstig wordt verzwaard doordat we collectief mee mogen betalen voor onvermogen elders in de EU en voorts weinig tot geen soevereiniteit meer over blijken te hebben.

Terug naar de basics van IT, de mogelijkheden en implementatie en onderhoud. De ontwikkelingen gaan toch wel door, dat is iets wat de praktijk heeft uitgewezen. Vraag blijft dan uiteindelijk ook wat de toegevoegde waarde van deze 'optuiging' voor de stand van zaken in de huidige economie.

Netwerken kun je immers ook met social media..... toch?

Dag 4: Girls day (waarom niet iets als 'IT, ook voor meiden'?) en de conferentie 'ICT en recht' lijken me de enige werkelijke zinvolle dag.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-04-20T10:57:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.