Aranea en Inholland intensiveren samenwerking

Het onafhankelijke ict-managementadviesbureau Aranea in Den Bosch gaat de samenwerking met de opleiding Business IT & Management van de hogeschool Inholland in Diemen intensiveren. Studenten van Inholland zullen bij klanten van Aranea praktijkervaring kunnen opdoen. Aranea gaat studenten inzetten bij een jaarlijks onderzoek naar het onderwerp ‘business-it alignment’. De onderzoeksresultaten zullen worden gepresenteerd tijdens een jaarlijks symposium.

Consultants van het ict-managementaviesbureau Aranea doceren aan de hogeschool Inholland al enkele jaren vakken als informatiemanagement, business-it alignment en projectmanagement. Daarbij ontstonden steeds vaker formats die verder gingen dan alleen het overdragen van kennis en ervaring in de collegebanken. Het contract voor een intensievere samenwerking werd 20 december 2012 ondertekend. De overeenkomst heeft een looptijd van vijf jaar.

Aranea benut de onderzoekscapaciteit van Inholland om actuele benchmarkgegevens uit de markt te halen. Studenten van de opleiding Business IT & Management zullen in het kader van de afstudeerrichting Informatiemanagement op basis van een vastomlijnd meerjarenplan in de praktijk te toetsen. Zij worden daarbij begeleid door consultants van Aranea.

Deelnemende organisaties uit het netwerk van Aranea verschaffen daarmee input aan een onderzoek dat een inkijkje geeft in de huidige stand van zaken. Centraal thema van de onderzoeksvragen is ‘Is informatievoorziening randvoorwaardelijk voor succesvol Business IT Alignment’? De uitkomsten worden gepresenteerd tijdens een jaarlijks symposium. Het eerste symposium wordt gehouden op 13 februari 2013 bij de hogeschool Inholland in Diemen. Op het programma staan, naast de opening door bestuursvoorzitter Doekle Terpstra, ook bedrijfspresentaties en speeddating. 

Na de ondertekening

Op de foto van links naar rechts Dirk van der Bijl (directeur domein Techniek, Ontwerpen en ICT, Inholland), Egbert Bol (clustermanager ICT, Inholland),  Roeland Ravesteijn, (managing partner en mede-eigenaar Aranea), Boudewijn Boelman (teammanager ict-opleidingen Inholland Diemen), Aad Brinkman (principal adviseur Aranea en docent ict-opleidingen).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-12-20T16:28:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.