Managed hosting door True

CA-ICT vergoedt helft ICT-opleidingskosten

Subsidie

Ict-bedrijven en werkgevers met ict-afdelingen kunnen vanaf 1 september 2014 maximaal 50 procent subsidie krijgen op de opleidingskosten van hun werknemers. In totaal is via het Centrum voor Arbeidsmarktvraagstukken in de ICT (CA-ICT) 7,5 miljoen euro beschikbaar om ict-professionals opleidingen en trainingen te laten volgen.

De subsidie maakt onderdeel uit van het sectorplan van de ict-sector dat onlangs werd goedgekeurd door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW). Met het beschikbaar stellen van deze subsidie wil het CA-ICT de arbeidsmarkt voor de ict-branche verbeteren. De verwachting is dat het tekort aan ict-professionals in 2017 oploopt tot bijna zevenduizend. Door werkgevers een ruime korting te geven op de opleidingskosten van werknemers hopen de sociale partners en het ministerie te werken aan het behoud van werkgelegenheid en daarmee dit tekort terug te dringen.

In totaal kunnen 2500 ict-professionals een opleiding of training volgen. Deze opleidingen zijn verdeeld in de vijf categorieën technische ict-opleidingen, projectmanagementopleidingen, sociaal communicatieve opleidingen, management en leidinggeven en marketing en commercie.

Het totale opleidingsaanbod van ruim veertienhonderd opleidingen is nu al te vinden op de scholingsportal van CA-ICT. Vanaf 1 september gaat de scholingsportal daadwerkelijk open om subsidie aan te vragen. Hierbij is het goed om te weten dat (alleen volledige) aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. Subsidie kan worden aangevraagd voor opleidingen die in de periode 1 juni 2014 tot en met 31 december 2015 uitgevoerd en afgerond zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-08-12T10:13:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.