HaskoningDHV en TU Delft leiden digitale ingenieur op

Ingenieursbureau Royal HaskoningDHV en TU Delft werken samen om de digitale ingenieur van morgen op te leiden. Die moet ook beschikken over digitale kennis en expertise, variërend van programmeervaardigheden tot data science en analytics.

Het ideaalplaatje van de ingenieur van de toekomst is te hebben van een technisch profiel en specifieke domeinkennis en creatief, samenwerkingsgericht en communicatief sterk zijn. Als het Royal HaskoningDHV en TU Delft ligt, komt daar een bak aan kennis en expertise op het gebied van ict bij, variërend van programmeervaardigheden tot data science en analytics.

Binnen het vak JIP (Joint Interdisciplinary Project) aan de universiteit werken studenten van verschillende opleidingen samen aan cases uit het bedrijfsleven, onder meer van Royal HaskoningDHV met als doel hen te transformeren tot digitale ingenieurs.

Versterken partnerschap

Na een eerdere samenwerking van drie jaar hebben Royal HaskoningDHV en de technische universiteit onlangs weer een partnerschap van drie jaar ondertekend. ‘We focussen in de samenwerking met TU Delft op de maatschappelijke uitdagingen op het vlak van gezondheid, energietransitie, digitale maatschappij, klimaatverandering, verstedelijking en mobiliteit’, vertelt Lisette Heuer, binnen HaskoningDHV verantwoordelijk voor het partnerschap met de TU Delft.

Ze geeft aan dat het ingenieursbureau binnenkort een kantoor opent in Delft, vlakbij de TU om zo nog meer samen te kunnen werken in projecten. Op dit moment wordt er onder meer samengewerkt aan het vliegveld van de toekomst, smart mobility, slimme havens en digitale tweelingen. Ook worden er geregeld octrooien overgekocht.

Samenwerkingsverbanden

Het nieuwe partnerschap richt zich op samenwerking in:

•             Onderzoek, inclusief artificiële intelligentie, en het opleiden van de (digitale) ingenieur van morgen.

•             Instituten en fieldlabs voor prototyping en testen, zoals het Amsterdam Institute for Advanced Metropolitan Solutions en The Green Village.

•             Co-innovatie-initiatieven waarbij partijen samenwerken om meer positieve impact voor de samenleving te creëren.

•             Startups en spin-offs waarbij de kennis en het netwerk van Royal HaskoningDHV kan worden ingezet.

•             Onderwijs en talent, waaronder het honoursprogramma, gezamenlijke interdisciplinaire projecten (JIP), stage- en afstudeerplekken en gastcolleges.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Goed initiatief. En de soft skills? Volgens vrijwel alle onderzoeken zijn in onze digitale, globaliserende wereld met zijn internationale en multiculturele teams en samenwerking, vaardigheden als empathie, intellectuele nieuwsgierigheid en met name culturele competentie en kennis van interculturele communicatie nog belangrijker dan de technische vaardigheden, zoals ook in mijn eBook over dit onderwerp te lezen valt.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-09-28T16:19:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.