Red Hat vernieuwt opensource platform

Dit artikel delen:

Red Hat, leverancier van opensourceoplossingen, vernieuwt zijn OpenShift Container Platform. Het omvat een nieuwe pci-dss toepasbaarheidsgids en netwerkbeleid en controle, evenals nieuwe functies voor het leveren van applicaties in hybride en multi-cloudomgevingen.

Het platform is gebaseerd op Kubernetes 1.6, Red Hat Enterprise Linux en de geïntegreerde docker container-runtime. Door deze opensourcetechnologieën te combineren, kunnen klanten volgens Red Hat sneller nieuwe diensten uitrollen.

Beveiliging en compliance

Ashesh Badani, vice president en algemeen directeur voor OpenShift bij Red Hat: ‘Cloud-native applicaties zijn niet immuun voor de mondiale behoeften van traditionele applicaties, waaronder betere beveiliging en compliance. Daarnaast bieden ze de extra uitdaging van een consistente ontwikkelaarservaring voor verschillende cloudomgevingen. De nieuwste versie van het Red Hat OpenShift Container Platform biedt tools en middelen om te voldoen aan de beveiligings- en compliancebehoeften, inclusief netwerkcontroles voor gedetailleerde controle van networked resources, samen met de opkomende mogelijkheden om consistent services voor cloudoplossingen te leveren.’

Overname Permabit

De productvernieuwing volgt kort na het nieuws begin deze maand dat Red Hat Permabit-technologie overneemt. 

Met de technologie van Permabit kan Red Hat data-deduplicatie- en compressiemogelijkheden opnemen in Red Hat Enterprise Linux. Deze zullen ook de mogelijkheden van Red Hats hybride cloud- en opslagtechnologie verbeteren, waaronder het Red Hat OpenStack Platform, het Red Hat OpenShift Container Platform en Red Hat Storage. Het bedrijf is verder van plan de technologie van Permabit opensource te maken.

Red Hat is een wereldwijde leverancier van opensourceoplossingen. Het bedrijf, opgericht in 1993, behaalde in boekjaar 2017 een omzet van 2,2 miljard euro (2,4 miljard dollar).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-08-10T15:15:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.