Tech Data neemt Craddlepoint op in zijn waaier

Partners handen boks

Tech Data heeft een pan-Europese overeenkomst getekend met Cradlepoint. Hierdoor kunnen Tech Data-partners de wireless edge-routers van Cradlepoint en zijn NetCloud Service aanbieden, diens platform dat cloud-gebaseerde monitoring, beheer, beveiliging en analyses belooft.

Cradlepoint biedt draadloze wan-oplossingen voor retail, magazijnen en logistiek, digital signage, surveillance, openbaar vervoer en smart cities. Volgens IDC zal de wereldwijde marktwaarde voor lte- en 5G-infrastructuur tegen 2024 naar verwachting meer dan 5,7 miljard dollar bedragen, met een samengesteld jaarlijks groeipercentage van 43,4 procent.

‘5G-technologie is een belangrijke hefboom voor echt gedifferentieerde innovatie in de wereld en vertegenwoordigt een belangrijke kans voor onze it-ecosysteempartners’, zegt Stephen Nolan, topman bij Tech Data. ‘In deze context is Cradlepoint een geweldige aanvulling op onze portfolio. Hun 4-lte- en 5G-aanbod stelt ondernemingen in staat betrouwbare en efficiënte cellulaire draadloze connectiviteit in te zetten op enterprise-niveau.’

Cradlepoint werd in november 2020 overgenomen door Ericsson en opereert als een businessunit onder eigen merk. Het werd in 2006 opgericht en heeft zijn hoofdkantoor in Boise, Idaho, met ontwikkelingscentra in Silicon Valley en India en internationale kantoren in het VK en Australië. Het bedrijf bedient naar eigen zeggen zo’n 25.000 klanten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-04-21T09:30:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.