NXP implementeert SaaS van Atos Origin en Axway

NXP heeft een meerjarige overeenkomst gesloten met Atos Origin en Axway voor het beheer van zijn internationale business-to-business transacties via een SaaS-model (software as as service).

Halfgeleiderfabrikant NXP, voorheen onderdeel van Philips, heeft een meerjarige overeenkomst gesloten met Atos Origin en Axway voor het beheer van zijn internationale business-to-business transacties met leveranciers en klanten. NXP is de eerste klant die voortkomt uit het eerder aangekondigde samenwerkingsverband tussen Axway en Atos Origin.

De migratie van NXP's huidige oplossing komt gefaseerd tot stand. Eerst wordt een project opgezet om alle B2B-interfaces van leveranciers en klanten te migreren en in de nieuwe structuur te consolideren. Vervolgens wordt de B2B Integration On Demand-oplossing vanuit de wereldwijde B2B-support centers van Atos Origin in Eindhoven, Singapore, Sao Paulo en Mumbai geleverd.

"We hadden behoefte aan een nieuwe innovatieve oplossing, maar dachten aanvankelijk niet aan SaaS. De oplossing van Axway en Atos Origin is echter zeer aantrekkelijk en biedt toegevoegde waardoor door het pay-per-use principe, met een flexibiliteit die naadloos is af te stemmen op de dynamiek van ons bedrijf", aldus Louis Luijten, CIO van NXP. "Toen NXP eenmaal van de kracht van het SaaS-model was overtuigd, kregen we hun volledige vertrouwen", licht Rob Pols, CEO van Atos Origin Nederland, toe."

SaaS

Volgens Gartner (2007) groeit SaaS tot en met 2011 naar verwachting met 22,1 procent per jaar voor de gezamenlijke markten voor bedrijfsapplicatiesoftware. Dat is ruim het dubbele van het groeipercentage van de hele markt voor bedrijfssoftware.

Software as a Service (SaaS) is een toepassing die op afstand geleverd en beheerd wordt door één of meerdere dienstverleners. De leverancier biedt een applicatie op basis van één reeks gemeenschappelijke code- en data-instellingen die worden gebruikt door alle klanten die op deze applicatie zijn aangesloten. De dienstverlening is het exclusieve eigendom van de leverancier en wordt via het netwerk geleverd als dienst in plaats van software. Betaling vindt plaats op basis van het daadwerkelijke gebruik of een abonnement gebaseerd op gebruikscijfers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-04-07T18:49:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.