XS4All richt zich op ondernemers en zelfstandigen

Internetprovider XS4All wil ondernemers in de kleinzakelijke markt gaan bedienen. Het bedrijf start daartoe een ondernemingsdesk. Voor het begin van de zomer komt de internetprovider met concrete plannen.

XS4All gaat zich richten op de kleinzakelijke markt. Het gaat om bedrijven met minder dan 50 medewerkers die geen eigen ict-afdeling hebben. "We merken dat bedrijven in het verleden vooral bezig waren met de toegang tot internet. Nu zoeken ze wat meer add-on faciliteiten", zegt Simon Hania, technisch directeur bij XS4All.

De internetprovider start een aparte ondernemersdesk, die een vergelijkbaar wordt met een ict-afdeling. Hania: "Maatschappen hebben bijvoorbeeld soms een officemanager in dienst die wel ict-vaardig is, maar niet ict-geschoold." Deze officemanger kan met complexe vragen terecht bij deze helpdesk voor ondernemers. Vragen zullen op afstand, maar ook ter plekke worden beantwoord. "De ondernemersdesk wordt ingevuld met bestaand personeel," zegt Hania.

SaaS

Kleine bedrijven maken steeds meer gebruik van software via het internet. XS4All wil geen software via het internet gaan leveren, maar gaat wel met partners daartoe samenwerken.

Een deel van de staftaken van XS4All worden uitbesteed. Een aantal arbeidsplaatsen komt daardoor te vervallen. Volgens Hania gaat het voornamelijk om facilitaire en administratieve functies. Het plan ligt nu bij de ondernemingsraad van het bedrijf. Voor de zomer komt de internetprovider met concrete plannen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-04-15T15:54:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.