Logica en Esize sluiten contract met Delta Lloyd

Ict-dienstverlener Logica en softwareontwikkelaar Esize hebben een contract afgesloten met de financiële dienstverlener Delta Lloyd voor de levering en het beheer van een elektronisch inkoop- en contractmanagementsysteem. Het contract heeft een waarde van ruim 1 miljoen euro en een looptijd van vijf jaar.

Logica en softwareontwikkelaar Esize hebben een vijfjarig contract afgesloten met financieel dienstverlener Delta Lloyd. Het gaat om de levering en het beheer van een elektronisch inkoop- en contractmanagementsysteem. Logica is hoofdaannemer en implementatiepartner. Esize levert de software.

Het nieuwe systeem wordt ingevoerd bij alle Nederlandse divisies van Delta Lloyd in Nederland. Het nieuwe systeem moet zorgen voor een kortere en efficiëntere inkoopcyclus en een verbetering van de managementinformatie.

Software as a Service

Het eSourcing & Contracmanagement systeem (DESC) van Delta Lloyd structureert de inkoop volgens aanbestedingsregels en ondersteunt het kwalificeren, selecteren en evalueren van dienstverleners. In de eerste fase van de implementatie gaat het om de automatisering van de processen sourcing, leveranciersmanagement, projectmanagement en contractmanagement.

Het systeem wordt geleverd in de vorm van Software as a Service (SaaS). Logica verzorgt de implementatie en is eindverantwoordelijk voor de dienstverlening. Esize verzorgt het onderhoud en beheer en fungeert als SaaS-provider.

Logica en Esize werken sinds 2006 samen. Dat begon met een systeem voor Elektronisch Betalen en Factureren (EBF) voor de Rijksoverheid. Met die dienst kunnen ambtenaren van de Ministeries van OCW, BZK, Defensie, de Belastingsdienst en Rijkswaterstaat via een internet-applicatie artikelen en diensten bestellen en factureren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-04-28T09:22:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.