Backup-Connect levert webdienst voor garage

Het Nederlandse Backup-Connect werkt samen met de Belgische softwareleverancier Dynamic Software aan een online backup-dienst voor garagebedrijven. Het gaat om een webdienst bij het erp-programma Flexigar2000.

Leverancier van webdiensten Backup-Connect is een samenwerking aangegaan met de Belgische leverancier Dynamic Software. Het Nederlandse bedrijf heeft een online backup-dienst ontwikkeld van het softwarepakket Flexigar 2000 van de Belgische softwareleverancier. In dat erp-systeem voor middelgrote en kleine garagebedrijven worden gegevens over reparatieplanning, bestellingen van onderdelen en facturering vastgelegd. Het programma wordt gebruikt door garagebedrijven van de automerken Mercedes, Renault, Nissan en Ford.

De nieuwe webdienst is twee weken op de markt. Sinds die tijd hebben zeventig klanten de webdienst afgenomen. Hilco de Roo van Backup-Connect hoopt dat op termijn alle vijfhonderd klanten die Flexigar2000 gebruiken, ook de online backup-dienst afnemen. De samenwerkende bedrijven willen hun product ook op Nederlandse garagehouders richten.

Kredietcrisis: vooral reparaties

Volgens De Roo worden de investeringen van de autobranche in de webdienst nauwelijks gehinderd door de slechte economische omstandigheden. "De autobranche heeft het vooral moeilijk met de verkoop van nieuwe auto's. Het onderhoud loopt juist goed omdat veel mensen geen geld uit willen geven aan nieuwe auto's. Onze webdienst sluit aan bij de vraag van garagebedrijven om de planning van reparaties, het boeken van facturen en bestellen van onderdelen te automatiseren en via een webdienst op te slaan."

Backup-Connect, waarvan de hoofdvestiging in Almere is gevestigd, levert online-backup-diensten op bestaande software van andere leveranciers. De gegevens worden opgeslagen op eigen hardware in het datacenter van de Amsterdam Internet Exchange. Daar draait ook de eigen backup-managementsoftware. De webdienst wordt via partners en resellers in zestien verschillende landen verkocht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-02-16T12:07:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.