ASP-forum gaat op in ICT~Office

Het ASP-forum gaat op in branchevereniging ICT~Office. Volgens voorzitter Michiel de van der Schueren kan het ASP-forum zijn leden beter bedienen door de samenwerking. Daarnaast hoopt de vereniging ook grote softwarebedrijven aan zich te binden. De samenwerking gaat per 1 september in. Het forum bestaat sinds 2001.

Het ASP-forum heeft tot doel application service providing (ASP) of software-as-a-service (saas) te promoten bij softwareleveranciers. 'Onze leden zijn vooral startende ondernemers. Inmiddels spelen in de saas-wereld de grotere softwareleveranciers ook een belangrijke rol. Deze leveranciers kunnen we veel beter bereiken via ICT~Office', zegt De van der Schueren. Daarnaast worden de vragen die de vereniging krijgt steeds professioneler van aard, bijvoorbeeld over algemene voorwaarden. 'ICT~Office heeft al initiatieven op dit gebied', aldus de voorzitter.

Het forum wordt een werkgroep van de branchevereniging. De van der Schueren vergelijkt het met de Software VOC, een netwerk van productsoftwarebedrijven onder de vlag van ICT~Office. De werkgroep Saas en Cloud, zoals het ASP-forum gaat heten, krijgt dezelfde raad van advies als die van het Software VOC. Daarnaast krijgt de nieuwe werkgroep een stuurgroep waar het huidige bestuur van de vereniging in deel gaat nemen.

Duurder

De van der Schueren erkent dat een lidmaatschap van ICT~Office meer geld kost dan een lidmaatschap van het ASP-forum. 'Het gaat inderdaad over meer geld, maar de voordelen zijn evident', zegt de voorzitter. Daarnaast geldt er voor de huidige leden van het ASP-forum een overgangsregeling, zij betalen de eerste twee jaar een gereduceerd tarief om lid te worden van de branchevereniging. Volgens De van der Schueren is het merendeel van de leden van het forum momenteel geen lid van de branchevereniging.

Het ASP-forum heeft ongeveer 25 leden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-08-10T10:13:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.