Orange, Cisco, EMC en VMware sluiten pact

Flexible 4 Business is de naam van het nieuwe samenwerkingsverband tussen telecomdienstverlener Orange Business Services en technologiebedrijven Cisco, EMC en VMware. Het pact stelt Orange in staat geïntegreerde private cloud-diensten aan te bieden. Daarmee zouden organisaties gemakkelijker een eigen cloudomgeving kunnen inrichten.

Orange Business Services treedt op als dienstverlener die clouddiensten biedt. Elk daarvan is gebaseerd op technologie van Cisco, EMC en VMware. Deze drie bedrijven werken al sinds halverwege 2009 nauw samen op het vlak van de nieuwe generatie gevirtualiseerde datacenters.

IaaS en SaaS

De diensten zijn gebundeld als infrastructuur-as-a-service (IaaS) en als software-as-a-service (SaaS). In het eerstgenoemde model neemt een organisatie de benodigde ondersteunende hardware af als dienst op afstand. Het gaat dan bijvoorbeeld om eventueel gevirtualiseerde opslag, servers en netwerkonderdelen, waarvoor de klant een maandbedrag betaalt.

Bij het model software-as-a-service gaat het om de levering van diensten die niet direct gerelateerd zijn aan hardware. In het geval van het pact Flexible 4 Business gaat het specifiek om antivirusbeveiliging, webpaginafiltering en diverse unified communications-diensten. Ook deze diensten verzorgt Orange Service Services met hulp van de technologiepartners.

Orange Business Services is in dit geval de leverancier van deze diensten en maakt daarbij gebruik van technologie van de Cisco, EMC en VMware. Het gaat specifiek om oplossingen voor private clouds en voor back-up.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-09-28T09:48:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.