Philips koopt maker thuiszorgsoftware medSage

Elektronicaconcern Philips neemt medSage over. Dat is een Amerikaanse leverancier van software voor thuiszorg via internet. Door de overname hoopt Philips zijn zorgtak te versterken. Het overgenomen bedrijf, dat veertig medewerkers telt, wordt ondergebracht bij het bedrijfsonderdeel Philips Healthcare. Van de overname zijn geen financiële details bekendgemaakt.

MedSage ontwikkelde een spraak- en e-mailprogramma waarmee thuiszorgmedewerkers op afstand zorg kunnen verlenen. Het gaat bijvoorbeeld om mensen met diabetes. Zij kunnen hun meetwaarden op afstand aan een verpleger doorgeven.

Philips richt zich met zijn zorgtak nu nog vooral op apparatuur voor ziekenhuizen. Het bedrijf mikt in de toekomst steeds meer op oplossingen voor de thuiszorg en koppeling met internet voor de overdracht van gegevens. Door de vergrijzing en bezuinigingen in de zorg neemt de vraag naar technische ondersteuning van zorg de komende jaren toe. Het bedrijf speelt op die ontwikkeling in.

Intel

Steeds meer technologiebedrijven ontwikkelen oplossingen voor de zorgverlening. Intel bracht in 2010 een telezorgterminal op de markt waarmee chronisch zieken op afstand worden gevolgd.

Het Japanse elektronicaconcern Canon gebruikt zijn kennis van beeld, lenzen en fotografie voor toepassingen in zorgapparatuur.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-01-06T16:30:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.